Idén is a Black’n’White-al kezdjük a fesztivál szezont!

Gyorsan rohan az idő, főleg, ha egy fesztiválról van szó. Ahogy lezárul az egyik, már ott is a következő év. Gondolkodni, tervezni, szervezni és kitalálni valami újat, merészebbet, jampisabbat.
Réz Zoltánnak ebben már van némi gyakorlata, hiszen idén már 5. éve rendezi meg az ország legelegánsabb rock and roll hétvégéjét, a Black ’n’ White-ot. Ebből az apropóból a szervezőkkel és az idei hazai zenekarokkal beszélgettünk.

– Milyen volt a 2018-as évetek?

Ismét köszönjük a megkeresést és a lehetőséget.
A 2018-as évet hál’ Istennek sikeresen zártuk minden szinten.
A vendégek visszajelzése alapján, azt mondhatjuk az egyik legjobb „évünk” volt, mind vendég létszám, mind megelégedettség szempontjából.

– Mit terveztek 2019-re?

A 2019-es évre a terveink egy jó része ebben a cikkben megmutatkozik, azaz az idén fellépő hazai zenekarok bemutatkoznak pár sorban, illetve elmondják a gondolataikat a Black ‘n’ White-ról.
Természetesen idén is lesznek külföldi zenekarok a Black ‘n’ White színpadán, és ugyanúgy, mint eddig minden évben lesz egy külső helyszínünk is szombat délután, koncerttel és Amerikai autós felvonulással egybe kötve.

Ed Philips and the Memphis Patrol

– Lesz valami különleges produkció, amivel készültök az idei Black ‘n’ White-ra?

Természetesen készülünk de nem szeretném elárulni előre, hogy mivel. Legyen meglepetés.

– Mit gondoltok a fesztiválról? Őszintén várom a véleményeteket!

Sajnos én még nem jártam a fesztiválon azonban csak pozitív véleményeket, visszajelzéseket hallottam róla. Azt azonban el kell mondanom, hogy az elmúlt években figyelemmel kísértem a rendezvényt és az a véleményem, hogy egy nagyon színvonalas, a közönség igényeit minden tekintetben kielégítő fesztiválról beszélgetünk. Elegáns környezet és igényes zene találkozása egy meseszép történelmi városban, ahol napközben is el tudja magát foglalni az ember ha ellátogat a várba vagy éppen a Szépasszony völgybe egy borkóstolóra. Akik pedig nem szeretnek kirándulni részükre kikapcsolódást nyújtanak a Park Hotel kiváló szolgáltatásai.

– Mondanátok egy rövid mondatot a rajongóknak, hogy mire számíthatnak Egerbe?

A Memphis Patroltól megszokott jó hangulatú, interaktív és energikus koncertre számíthatnak a rajongók! Mindenkit várunk a színpad elé táncolni, csápolni, énekelni, tombolni!!

Ricky And The Drunken Sailors

– Első magyar Rockabilly zenekarként hatalmas teljesítményt értetek el az X-faktorban. Miben más az életetek, hogy híresebbek lettetek?

Azt nem hinném, hogy híresebbek lettünk, inkább csak ismertebbek. Úgy látom, hogy széles körben emlékeznek ránk az emberek, azok is megismertek, akik eddig soha nem voltak koncertünkön. Ennek leginkább vidéken érezzük hatását. Jóval többen jönnek a koncertjeinkre, mint a műsor előtt. Egy lépésnek tökéletes volt a százból, amit meg kell tennünk még a bandával.

– Lesz valami különleges produkció, amivel készültök az idei egri Black’n’White-ra?

A B&W fesztiválra egy vadiúj műsorral készülünk, aminek a főpróbáit a Brazil turnénk után április elejétől kezdünk. A nyugat-európai sztár zenekarok receptjét használva pop és rock világslágereket dolgozunk fel és hangszerelünk meg úgy, hogy az megmaradhasson a legvadabb 50-es évek rockabilly hangulatában. Természetesen Magyar nyelvű örökzöldek sem hiányozhatnak a műsorból.

– Mondanátok egy rövid mondatot a rajongóknak, hogy mire számíthatnak Egerbe?

Az Egri közönségnek egy különleges estével készülünk. A rockabilly zene ilyen irányú megközelítését talán még hazai zenekar soha nem választotta céljának. Ami garantált: A felhőtlen szórakozás, térben és időben való őrült utazás, a zenei korlátok folyamatos feszegetése, dinamika és vadság.

Moonshine Jamboree

– Nem olyan régen alakultatok, mi volt a zenekar alapítás célja? Mi adja a Ti egyediségeteket?

Nem friss a zenekar gondolata, csak a megvalósítás fázisa az, amibe nem olyan rég léptünk be. Pár évvel ezelőtt – talán 3-4 – Ritchie Nelson barátommal elkezdtünk összejárkálni eleinte a Crazy Cat and the Blue Moons beugrásaim miatt zenéket gyakorolni, majd csak úgy, a magunk szórakoztatására kedvenc dalainkat és zenei ötleteinket kezdtük összegyúrni, mutogatni egymásnak és kihozni belőlük valamit.
Mivel nekem is volt zenekarom – kettő is – és Ricsinek is, így közös zenekarban csak elméleti szinten gondolkodtunk, nem léptünk a tettek mezejére. Majd amikor megszűnt a Killer Diller Combo és a Crazy Cat and the Blue Moons is, akkor úgy gondoltuk, hogy itt az ideje zenekarrá formálni ötleteinket.

Mindig is tudtuk, hogy autentikus, az ’50-es évekre hajazó rockabilly zenét szeretnénk előadni, de nagyon kacsingattunk a western swing felé és a country is adta magát. Így nagyjából a ’40-es és az ’50-es évek Amerikájának eme stílusaiból szemezgetünk, azt a korszakot szeretnénk visszaadni a közönségnek mind zenében, mint színpadi megjelenésben.

Mivel a country és western swing stílusok jellemzője a hegedű, valamint a korabeli rockabilly dalokban is fellelhető, így egyértelműnek éreztük, hogy hegedűvel telítjük a hangzásunkat és a segítségével találjuk meg a saját hangunkat.

– Milyen véleménnyel vagytok a fesztiválról?

A fesztivált én már személy szerint fellépőként ismerem, ugyanis 2017-ben már volt szerencsém részt venni a műsorprogramban és szuper jó ötletnek gondolom ezt a fesztivált. A kivitelezés pedig külön dicsérendő. Nagyon jól éreztünk magunkat és a közönségen is ezt láttuk. Impozáns környezetben, a hasonló stílusok mindenféle velejárója megtalálható a zenekaroktól az amerikai autósokon és a pin-up lányokon át az amerikai árusokig és még sorolhatnám napestig.

– Mondanátok egy rövid mondatot a rajongóknak, hogy mire számíthatnak Egerbe?

Stílusos, mégis egyedi produkciót hozunk Egerbe, olyat fognak hallani és látni, amit valószínűleg élőben még így nem.

Matchboys

– Lesz valami különleges produkció, amivel készültök az idei egri Black’n’White-ra?

Általában,a többi fellépőtől eltérően mindig valamilyen külső helyszínen muzsikál a Matchboys zenekar. Ez már önmagában is különleges. A repertoárt igyekszünk rendre frissíteni, mindig vannak ritkábban játszott dalok, amit a közönség szívesen fogad.

– Minden évben meghívnak Titeket ide Egerbe. Részt vettetek az összes Black ‘n’ White-on. Milyennek látjátok az eseményt?

Nagyszerű rendezvény, és hála Istennek (valamint Gabónak, és Zukónak) egyre népszerűbb. Valódi Rock&Roll ünnep. 110% Rock n Roll, Tánc, ’50-es évekbeli hangulat.

Még nincs szállásod? Siess, vészesen fogynak a helyek! Foglalj szállást MOST!


Mit csinálsz a hosszú hétvégén? Van kedved táncolni?

Szerintem többen már tűkön ülve várjuk a négy napos hosszú hétvégét. Lehet pihenni, utazni, tervezni és kicsit kikapcsolódni. Mi az utóbbihoz szeretnénk pár javaslatot adni, ahol garantáltan újra töltöd a lemerült aksikat! 🙂

Összeszedtük a következő 4 nap legtáncosabb rock and roll bulijait!

A hosszú hétvége már pénteken elkezdődik így lássuk, hogyan alakul az első este:

Péntek
—–
Los Muertos Party Ticci — > https://www.facebook.com/events/393729867834743/
Leonardo Pickup Trio az Amigo Bárban –> https://www.facebook.com/events/701100636923037/
Pedrofon Vácon –> https://rockabilly.hu/rr_events/pedrofon-vac-madach/
Nemcsak Berry a Barba Negrában –>
Szombat
——-
Rockin’RockCats Amigo Bár –> https://www.facebook.com/events/486402891855669/
Pedrofon Hajdúszoboszló –> https://rockabilly.hu/rr_events/pedrofon-hajduszoboszlo/
Ironcats Sopron, Rockabilly Rumble –> https://www.facebook.com/events/326164731490296/?ref=br_rs
Boys from the Cellar, Rockabilly Rumble –> https://www.facebook.com/events/326164731490296/
Nyughatatlan Pécs –> https://rockabilly.hu/rr_events/a-nyughatatlan-pecs-trafik/

Vasárnap
——-
Pedrofon Arena Corner –> https://rockabilly.hu/rr_events/pedrofon-arena-corner/

Hétfő
—–
Brillantin R&R Party Acapulco –> https://www.facebook.com/events/567071957063851/?ref=br_rs
Fifty’s Heaven Arena Corner –> https://www.facebook.com/events/308590996635268/?ref=br_rs
Ed Phillips Analog Music Hall –> https://rockabilly.hu/rr_events/56-langja-fesztival-ed-philips-the-memphis-patrol/

Reméljük nem hagytunk ki egy bulit sem! 🙂


Ezeknek a zenekaroknak mondanak köszönetet a Black ’n’ White hétvége szervezői

Az elmúlt években többek között a zenekarok miatt vált népszerűvé az egri rock and roll hétvége és kétségkívül hozzá járultak ahhoz, hogy 2019-ben 5. alkalommal kerüljön megrendezésre.
Nézzük, hogy kik voltak ott az elmúlt 4 évben az ország legelegánsabb rock and roll hétvégéjén.

2015-ben velük indult minden.

Sonny and his Wild Cows és a Matchboys volt az első hazai zenekar, aztán jöttek a külföldi bandák, egyenesen Németországból a Cherry Casino and the Gamblers, The Round up Boys és az Ike and the Capers.
Horvátországból a Billie and the Kids és Csehországból a Gone Hepsville.

Aztán 2016-ban újabb nagyszerű zenekarok lepték el az egri hotel nagytermét.

Ezúttal hazánkból Andorai Péter and the Graceband volt jelen és ismét meghívást kapott a Matchboys formáció.
Ukrajnából a The Wise Guyz, Lengyelországból a The Real Gone Tones, Csehországból pedig a The Fireballs volt itt.

A 2017-es eseményt igazán oda tették a szervezők. 8 fellépő zenekar és egy igazi hazai sztárvendég.

A hazai rock and roll királya is tiszteletét tette és fergeteges show-t adott Fenyő Miklós.
Hazai fronton tovább erősítettek, ugyanis a fellépők között üdvözölhettük a Killer Diller Combo-t, a Dynamite Dudes-t a Jazzymotions-t és, akik erre a fesztiválra harmadjára is meghívást kaptak a Matchboys-t.

De a külföldi delegáció sem panaszkodhat. Egészen Montreálból repült ide a Frim-Fram formáció.
Berlinből köszönthettük a Little Neal & the Blue Flames-t és a Hot Jumpin Six zenekart.

És az idei évben már mi is ott voltunk. Az eseményről készült cikkeket elolvashatjátok itt.itt és itt.

De nem lenne kerek a történet, ha nem sorolnánk fel az idei zenekarokat.

A Cat Lee King and his Cocks egyenesen Bonn-ból, Sandy Lee & the Wantons pedig Nürnberg-ből jött el.
Hazánk egyik legismertebb zenekara a Mystery Gang ,Sonny and his wild cows, azaz Mr. Rhytm’n and Blues , Pedrofon, Blackfrogs és természetesen a Matchboys idén kiegészülve Elvis by Tom-mal.

A Black’n’White szervezői minden Zenekarnak köszönik, akik az elmúlt években részt vettek a Hétvégén, hogy jelenlétükkel emelték a rendezvény fényét és színvonalát.


Célegyenesben a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

Több mint 1500 amerikai autó, 400 000 lóerő, padlógázon pörgetett rock and roll bulik, Low Rider Show, Big Foot Autótaposás, Off Road pálya, Élő Bika Rodeó Közép-Európa Bajnokság – ráfordult a célegyenesre és kevesebb, mint 2 hét múlva elstartol a 17. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál. Augusztus második hétvégéjén elözönlik Komáromot és beveszik a Monostori erődöt a tengerentúli autócsodák.

Milyen az, amikor 25 hektárnyi amerikai autós sereggel néz farkasszemet az ember?

Valahogy úgy kell elképzelni, mintha ott találnánk magunkat egy amerikai kisváros kellős közepén, ahol minden lakónak állati jó verdája van, amit büszkén közszemlére is tesz. Akármerre néz az ember, vidám arcokat lát, akik önfeledten élik meg egy hosszú hétvégére az amerikai álmot.

Kik ők?

Totál laza arcok, akik élnek-halnak a V8-as motorokkal megáldott amerikai autókért. Büszkeségüket be is nevezik az autó-szépségversenybe, mindenük az adrenalin, imádják a benzingőz és gumifüst illatát. A bevállalósabbak kicsapatnak az aszfaltpályára és addig égetik a gumit, míg el nem durran. Amiből viszont senki sem maradna ki, az a felvonulás, amely még a külső szemlélő számára és óriási élmény.

Szeretik nézni a táncoló autókat, és élvezettel adóznak az óriási szörnyetegeknek, akik miszlikre tapossák a feláldozott autókat. Szívből drukkolnak a vakmerő ridereknek a bika rodeón, akik látványos küzdelmet vívnak a több mint 100 kilós bikákkal. Ha pedig leszáll az éj, parti-üzemmódba kapcsolják magukat és hajnalig mulatnak, amelyben kiváló rockabilly bandák és Nagy Feró és a Beatrice lesz segítségükre.

Honnan jönnek?

Ausztriából, Németországból, Szlovákiából, Svájcból, Belgiumból, Csehországból, Lengyelországból, Hollandiából és természetesen hazánkból.


Milyen vasakkal érkeznek?

Ford Mustang, Buick, Chevrolet, Dodge, Cadillac, Lincoln, Chrysler, Jeep – a 30-as évektől napjainkig, a veterán különlegességektől a legújabb izomautókig. Nem győz az ember pislogni, annyi szépség tárul elé.

Na és mi az a Drag Show?

Több, mint ezer lóerős, 8000-10000 cm3-es V8 erőforrásoktól duzzadó gyorsulási versenyautók érkeznek az erődbe, hogy megmutassák mire képesek. Igazi fenevadak, amelyek 8 másodperc alatt gyorsítanak 300km/h-ra.
Autóimádó vagy te is? Akkor irány Komárom és vegyülj el az amerikai autós forgatagban!

17. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál – 2018. augusztus 08-12. Komárom, Monostori erőd

Kedvezményes jegyek elővételben kaphatóak: http://totaljegy.hu/event/17-nemzetkozi-amerikai-auto-fesztival/
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/837457719759578/
További info: www.usacar.hu


Rock and roll közösségi tér épül a belvárosban!

A Rocky Monday Egyesület elég nagy fába vágta a fejszéjét.

Nyáron kezdődtek meg a munkálatok abban a 750 m2-es épületben, ami helyet fog adni a hazai rock and roll életnek. Legalább is a tervek szerint erre készülnek az egyesületnél.

Bajnok Attila, az egyesület vezetője szerint a rock and roll élet már megérett egy olyan közösségi helyre, ami maximálisan kiszolgálja és bemutatja a rock and roll életérzést.

Az épületben helyet kap majd egy táncterem, közösségi tér, ahol rendezvényeket szerveznek majd és igen komoly relikviák is felbukannak majd a hatalmas épületben.

Tervek szerint a nagyközönség ősszel már láthatja az első átalakítások eredményeit.

Egy ilyen nagy beruházáshoz természetesen szükség van minden segítségre. Ha te is úgy gondolod, hogy munkáddal, kapcsolataiddal, vagy szerszámokkal tudnád segíteni a törekvést, akkor jelentkezz a Rocky Monday egyesületnél!

Mi nagyon szurkolunk, hogy megvalósulhasson az ország első Rock and Roll háza!


Így telik a Lakeside Weekend – 4. rész

Tegnap elkezdődött a 25. Lakeside utolsó napja. A reggel már többeknél a csomagolás és az indulást jelentette, de azért bőven maradtak még olyanok, akik kiélvezték a fesztivál utolsó pillanatait is.

Az igazi rajonfók természetesen ma sem maradtak zene nélkül. A vízparti színpad adott lehetőséget 4 “Lakeside szűz” zenekarnak arra, hogy bemutassa a legjobb tudását.

Kezdésként a Brillantin villantotta meg brilliáns tudását. Nagyon jó zenéket játszottak, aminek eredménye a táncparketten résztvevők számának arányos növekedése volt. 🙂 Kifejezetten jól sikerült elindítani a délutáni koncerteket.

Folytatásként a Matchboys zenekar lépett fel, akik Karcagról és Tiszafüredről utaztak ide. Nem lehet okunk panaszra, ők is elképesztő számokat játszottak.

Amikor véget ért az egy óra, a mellettem ülő hölgy, szomorúan konstatálta, hogy letelt az idő.
“Ennyi volt? Nekem ők tetszettek a legjobban!” – adott hangot őszinte véleményének.

Kis átállás és már újabb csoda zenekar foglalta el a kis színpadot. Szerintem az ország egyetlen 3 fiatal és csinos hölgyekből álló rock and roll zenekara a Mon Cherries, kellően felfűtötte a hangulatot. Szeretni valóak, kedvesek és hihetetlen tehetségesek. A megjelenésükkel csak fokozták a hangulatot, ami ekkora már amúgy is a tetőfokán volt.

És az este utolsó zenekara, a fiatal fiúkból álló Drockstore. Vagányak és őrült tehetségesek ők is. Legyen szó magyar rock and roll zenéről vagy külföldiről, ők mindegyiket profin eljátszották.

Az este folytatását már a fantáziátokra bízzuk, vagy az emlékeitekre, akik ott voltak.

Hálásan köszönjük a Lakeside Weekend szervezőinek a lehetőséget a megjelenésre és a részvételre is. Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát. Külön öröm volt számunkra, hogy mennyire sokan jöttek el, jelezvén, hogy ez a kultúra még mindig nagyon fontos itthon is!
Gratulálunk a 25 évhez és újabb 25 évet kívánunk!

Hogy van-e létjogosultásga a Lakeside-nak? Ez 25 év távlatából nem is lehet kérdés!

Robi


Így telik a 25. Lakeside Weekend – 3. rész

A péntek esti fergeteg után a legtöbb helyen kicsit álmosan és lassan indult el a szombati nap. Ez talán annak is köszönhető, hogy egy kifejezetten esős reggelre ébredt a camping. A rossz idő kitartott a nap első feléig, aztán odébb vonult. Ez bizakodásra adott okot a nap folytatását illetően.

A délelőtti ébredezés után első fellépőként a Színes Karykák csapata szórakoztatta a legkisebbeket egy közös énekléssel. A gyerekek látszólag nagyon élvezték a műsort és szívesen énekelték kedvenc és ismert gyerekdalaikat.

A koncert sátorban egy viszonylag éles váltás következett. A Dynamite Dudes frontembere, Misi és 5 zenész barátja foglalta el a színpadot. A műsor nagyon tetszett a közönségnek, vastapssal és nevetéssel díjazták az „összeszokott” zenészek show műsorát. Az 50 perces koncert alatt olyan trükköket mutattak be, mint például, hogyan nagybőgőzz és igyál egy Jack Daniel’s-t egyszerre?!

Misiék szuperkoncertje még az esőt is elkergette, így a Roll Skate Boogie már a vízparton szórakoztatta a közönséget. Előkerültek a táncparkettek és hamar megtöltötték a táncosok a színpad előtti teret. A jó idő sok mindenkit előcsalogatott a sátrából és többen csatlakoztak a zenekar egyedülálló előadásához.

A két bemelegítő koncert után kisebb szünet következett a zenei fronton.
Akik kellően jó erőben voltak, rágyúrhattak az esti etapra egy jó kis Trabi húzással. Sok bátor próbálkozó gyürkőzött neki a kis gépcsoda elhúzásának és igen jó erőben voltak a fiúk, mert kis segítséggel mindenki teljesítette a távot.

Aztán eljött az este és kigyulladtak a fények.

A nagyszínpadon a Pedrofon köszöntötte a közönséget és hamar bedurrantották a rakétákat. Fél perc alatt tele lett a táncparkett és már ropták is a boogie-t. Persze volt Pedroékhoz híven közös tánc is, amihez szinte mindenki csatlakozott. Az egy óra után elköszönő zenekar után mindenkire ráfért a pihenés, így kaptak negyed órát a következő koncertig.

A Lennebrothers zenekar kicsit tovább váratta a közönséget, mivel a gitárosuk éppen a beállásra érkezett meg a repülőtérről, így neki viszonylag gyors öltözést kellett produkálnia, de így is megoldották. A zenekar egy elképesztő rockabilly koncertet adott. Már régóta vannak ebbe a kultúrába és ez a rutin és profizmus abszolút látszik rajtuk. A közönség hatalmas vastapssal hálálta meg minden egyes számukat. Tényleg vérprofin játszottak.

A következő fellépő csapat egyaránt nem ismeretlen a hazai közönségnek. Cactus bandája, a The Prison Band erre a fesztiválra kiegészülve egy speciális produkciót állított a színpadra.

A zenekar 6+1 tagúvá fejlődött. 2 gitár, 1 nagybőgő, 1 dob, 1 zongora, 1 szaxofon és természetesen Nitus alkotta az idei Lakeside börtöntöltelékeinek csapatát. Hiába játszottak lassabb vagy gyorsabb számokat, a közönség imádta őket és hatalmas vastapssal várták őket vissza a színpadra.

Az este utolsó fellépője két külön országból érkezett. Az énekesnő, Bailey Dee egyenesen Chicagóból érkezett, míg a zenekar a Don Diego Trio Olaszországból utazott Agárdra. Az énekesnőnek elképesztő hangja volt. Nagyon oda tették ezt a koncertet, mindenki imádta. Akik a sok táncolás mellett kibírták az este végéig egy fantasztikus élményben lehetett részük.

A koncert után sem állt meg az élet a campingben. Sokan saját házi bulijukat tartották meg a sátraknál és éjszakába nyúlóan tartó beszélgetések alapozták meg a hangulatot.

A mai napon is lesznek koncertek, 4 kiváló zenekar lép majd színpadra a vízparton!

Képekkel is hamarosan jövünk 😉