Így telik az elegáns R’n’R Egerben 1. rész

Már a kora délelőtti órákba kezdtek szállingózni az emberek Eger egyik legimpozánsabb hoteljébe, az Eger & Park Hotelbe. Sőt volt olyan, aki már csütörtök óta lent van és a wellness részlegben készül fel a nagy estékre. Hamár wellness. A zenekarok is kipróbálhatták a medencék áldásos hatását a koncert előtt. Ezt némileg a Blackfrogs zenekar tagjai méltatták, akik elmondásuk szerint még sosem wellneseztek koncert előtt, de mostantól majd rászoknak. 🙂 Na, de ne szaladjunk ennyire előre.

Még a hotel küszöbét át sem lépve teljesen leesik az ember álla. A bejárat előtt sorakoznak fel az 50-es évek legszebb járgányai, többek között egy halottas kocsi, a rószaszín Cadillac és más gépcsodák, amiknek a szombati napon kiemelt szerep fog jutni.

Már túllépve a hotel küszöbét belebotlunk az árusok forgatagába, ahol többek között az AM Retro és a legjobb pin-up frizurákat elkészítő Miss Sailor Sally, azaz Orbán Klaudia standja látható.

Az első emeleti konferencia terem ad helyet a vacsorának, ami egy hatalmas terem, középen egy még hatalmasabb színpad, ahol a zenekarok tépik szét hangszereiket.

Az első nap fellépői

Az estét a Sonny and his wild cows kezdte, akik igen magasra tették a lécet már a koncert elején. Hihetetlen összeszokott társaság, akik olyan dalokat varázsoltak színpadra, hogy nem igen volt kedve az embernek leülni.

Sonny elképesztő gitár tehetségét talán már senkinek nem kell bemutatni. Szerencsére ezt most is nagy sikerrel kamatoztatta.

A feket-fehér ingje és piros nadrágja teljesen átizzadva és kicsit megviselve állt rajta, mikor véget ért a koncert. Mondjuk ez érthető egy közel másfél órás koncert után.

Egy rövidebb techinkai szünet után újabb fellépő tűnt fel a színpadon. A Blackfrogs vette kezelésbe a hangszereket, igen nagy sikerrel. A dob, zongora, gitár és nagybőgő négyese nem sok esélyt adott arra, hogy valaki is leülhessen.

Magyar dalok Fenyő Miklóstól, külföldi dalok Jerry Lee Lewistól egyaránt felcsendültek az este folyamán.

Hibátlan érzékkel bírták rá a közönséget egy nagy közös Stroll táncra, amit sokan tudtak, de még többen próbálták elsajátítani. Allisson, a zenekar bőgőse elénekelta kedvenc nótáját portugálul, aminek a tempója igen csak gyors volt és nem csak a táncosokat izzasztotta meg, hanem magát a zenekart is. Szó, ami szó a Sonny által feltett lécet sikerült magasabbra tolni.

Újabb átállás után jött az este egyik fő produkciója a Sandy Lee & the Wantons.

Szőke haj, vadító piros ruha és hozzá egy olyan hang, hogy percekig tátott szájjal hallgattuk. Kb. így lehetne leírni azt, amit láttunk és hallottunk.

Hihetetlen hangulat, elképesztő tempó és rockabilly egészen hajnalig. A zenekart már korábban bemutattuk egy cikkben, ahol összeszedtük, hogy kik is ők valójában. Őszintén szólva ezt a csapatot látni kell. Reméljük, hogy jönnek még Magyarországra.

Hosszú volt a kezdés, de a java még csak most jön. Figyeljétek Facebook és Instagram oldalunkat, a képekért és videókért. Megéri 😉