Shake it Baby! – Megjelent a Mystery Gang új klipje

Egy héttel ezelőtt jelent meg a Mystery Gang legújabb klipje “Shake it” címmel. A srácok elképesztő profi produkciót tettek össze, mind zeneileg, mind látványvilágilag.

A klipben meglehetősen szokatlan formában jelenik meg Egri Péter a zenekar frontembere. Bokszolóként küzd egy hazai fiatal ökölvívó, a WBO ifjúsági világbajnoka, Egedi Ewing Renato ellen.
A klip képi világának alapját az 1980-ban bemutatott Dühöngő Bika c. film adta. Ebben a filmben Jake LaMotta (eredeti neve: Giacobe LaMotta) profi ökölvívó életét és pályafutását mutatja be a rendező, Martin Scorsese. Jó film, érdemes megnézni 😉

A klipben feltűnik Kovács “Kokó” István is, mint vezérszurkoló.

A zene a párhete kiadott “Wild 50’s Nights” album része, ami most már CD-n is kapható.

Budapesten október 21-én egy óriási közös ünneplés készül az Akvárium klubban „Budapest Rockabilly Festival” címmel. Az estén egy szlovák, valamint egy lengyel rockabilly zenekar is megjelenik, a Mystery Gang, és Egri Péter nyáron alakult zenekara a Memphis Moon ’55 mellett.

Kissé szomorú érdekesség, hogy a Mystery Gang szeptember 15-én mutatta be az új klipet a Petőfi Live-on. Jake LaMotta 4 nappal később, szeptember 19-én hunyt el.

A klip a Starpeople Productions és a Los Tiki Pictures munkáját dicséri.