A rock and roll korszak és a Cadillac 2. rész- Elvis egyik kedvence, az 1955 Fleetwood Series 60

Kezdjük egy képpel!
1954cj1b

Nézd meg ezt a kocsit, gyönyörű, nem? A korszak egyik legkülönlegesebb darabja volt. 365 LE, 6 literes, V8-as motor és 4 sebességes Hydra-Matic váltó dolgozott a kicsikébe. Tudod mi a baj? Hogy ez egy 1954-es Series 60-as, pont olyan darab, ami Elvis Presley-é volt. Bizony, egy ilyen szépség volt a király sztáréletének első darabja.

Három hónapos hű szolgálata után 1955. június 4-én Hope és Texarkana közt félúton kigyulladt az autó fékcsöve. A rózsaszín Cadillac pillanatok alatt kiégett.

Elvis az utolsó pillanatig próbálta menteni az autót, de szerencséjére a többiek elvonszolták az égő járműtől, ugyanis pillanatokkal később felrobbant a benzintank.

A-kiégett-Cadillac

Elvist lesújtotta a veszteség és hamarosan vett egy új Cadillacet, de már 55-ös kiadású szedánt, amit fekete-rózsaszínűre fényeztetett. A fényezést a szomszédja végezte, aki külön kevert egy színt az autónak. Ez lett az “Elvis-Rose”.

Elvis_Presley_Automobile_Museum_Memphis_TN_2013-03-24_050_1955_Cadillac_Fleetwood

Szeptemberben az egyik zenésztársa, Scotty Moore frontálisan ütközött vele, több mint ezer dolláros kárt csinálva. Ezután fújta le a tetejét fehérre az előző autója után.

Ezután gyorsan megajándékozta vele anyukáját, aki ugyan nem vezetett, de Elvis papája gyakran elvitte egy körre. Később még rengeteg Caddyt vásárolt,

de ez volt az egyetlen, mely haláláig Gracelandben maradt, és azóta is az ottani kiállítás egyik jeles műtárgya.

Ezért tarják ezt a típust Elvis kedvenc autójának. Hogy valóban ez lett volna a kedvence, sokan kétségbe vonják. Az viszont tény, hogy Elvis imádta a kocsikat és bőkezűen osztogatta azokat barátainak.

Egy kis érdekesség, hogy az interneten egy ilyen autó jelenlegi piaci ára olyan 18.000 USD körül mozog, ami átszámítva olyan 4,5 millió forint.