Rockabilly: Made in Hungary

Gunning Dogs, Rockin RockCats, Prison Band, Naked Truckers. Egy pár ez elmúlt évtizedben Magyarországon megjelenő rockabilly bandák közül. Sokan már vagy feloszlottak vagy megújultak és új névvel folytatják a zenélést, a lényeg hogy hála Istennek Magyarországra is begyűrüzött a jampi életérzés igaz jó pár évvel később.
Mikor itthon kicsiny hazánkban épphogy csak elkezdtünk ismerkedni a Fenyő Miklós vezette Hungáriával, vagy éppen Komár László lakkcipőjével addigra Amerikát már régen leterítette a Rock and roll. De jobb későn mint soha, hiszen az itthoni zenekarok igencsak letették a lábnyomukat a zenei kultúrába.

Az első hazai igazi rockabilly csapatot Gunning Dogs-nak hívták. Itt egy videó tőlük:

Aztán sorra következtek a többiek Mystery Gang, Booppers, Sonicdollz és még sorolhatnánk.
Viszont meg kell említeni egy-két mostanában alakult és sikeres csapatokat is. Tom Stormy Trio, Killer Diller Combo,Jerry Lee’s Rock and Roll Service.

Ezek azok a zenekarok (a teljesség igénye nélkül)azok, akik elhozták ezt a kultúrát és minden egyes zenéjük által közelebb kerülünk ehhez a korszakhoz. Többek között nekik köszönhetjük, hogy a Rockabilly még mindig él és virágzik Magyarországon.

Azt tanácsolom, hogy akik még nem voltak egy igazi hamísithatalan magyar rockabilly zenekar koncertjén azonnal keressék meg a következőt az eseménynaptárban és menjenek el.