Farsangi jelmez ötletek egyenesen Ticcitől

Január, Február a bálok és farsangi bulik ideje. Ebben a hideg sötét időben feldobhatja a hangulatunkat egy jónak ígérkező beöltözős parti előkészülete.

Érdemes előbb átnézni a saját ruhatárunkat, mit lehetne felhasználni. Coco Chanel szerint:

“Minden nő szekrényében ott a helye egy kis feketének, amit felhasználhatunk, hogy egy estére Audrey Hepburn bőrébe bújjunk.”

Legviccesebb figurája lehetsz a bulinak, ha egy ikont, mesehőst illetve nagy sztárt választasz. Ha semmi hírességgel nem érzel hasonlóságot, egy fekete ing és szoknya biztosan akad a ruhatárban, néhány kiegészítővel lehetsz rendőrnő, vagy szexi boszorka. Érdemes kilépni a komfort zónánkból, (gondolom a rockabilly.hu-t főleg vérbeli rockabillyk olvassák) így könnyű összeállítani egy punk vagy rocker külsőt.

Természetesen vehetjük ezt komolyabban is, mondjuk éppen egy kis újdonságra vágyunk és elmegyünk körül nézünk jelmez ügyben. Itt is érdemes olyan ruhát választani amit később is használnánk.

Adok néhány tippet!

Például egy fiatal hölgy egy tavaszi rendezvényre TiCCi ruhát választott, a nyári esküvőjére is felhasználta menyecske ruhának, de ha mondjuk farsangi buliba menne, csak egy kötényre van szüksége és kész is az Alíz csodaországban.

btyGondoljuk át minek öltöztünk halloween-kor. Los Muertos smink mexikó ruházattal? Abból könnyen lehet Frida Kahlo. Vagy zombi katona lány, most csak egy gumibot és bilincs kell és kész a smasszernő.

Megemlíteném a pasi jelmezeket is.

Egy kalóz jelmez könnyen összehozható a házi ruhatárból. Fehér felgyűrt ujjú ing, farmert begyűrni egy csizmába, sál a derékra, egy koponyás kendő a fejre. Popeye-t nagyon szeretem, több fajta ruhája is van, csak kell hozzá egy tengerész sapka a katonai boltból és a nagypapa pipája. Természetesen itt is áll egy Axl Rose vagy Johnny Rotten, akár AC/DC Brian Johnson-ját sem nehéz lemásolni. Angus Young legendás ruházata is előállítható a ballagási öltönyből. Erről eszembe jutnak a szikrázó műszálas lila és zöld öltönyök, kiváló joker alapanyag!

És akkor térjünk át az igen gyakori jelenségre, amikor különböző cégek, egyesületek előszeretettel rendeznek bálokat, aminek a témája olykor a rockabilly.

Ilyenkor javaslom kérjétek ki egy rock and roll-t szerető ismerősötök tanácsát. Azt gondolom azért egy bálra igen kevés a férfiaknak egy fehér póló és farmer (sokszor találkozom ezzel). Inkább nézelődjünk vintage fényképek közt, és semmi esetre sem jelmezeket keresgéljünk. Egy egyszerű öltöny, fekete vastag keretes szemüveg és kész is Buddy Holly. Vagy egy hawaii ing szövet nadrággal, klasszikus félcipővel sokkal jobb mint a farmer.

A hölgyeknek javaslom, ragadják meg az alkalmat egy szép ruha megvásárlására, hogy tényleg jól érezzék magukat a bálon, ha komfortosan és különlegesen öltözünk fel, magabiztosabbá válunk és a közérzetünk is jobb lesz.
Biztosra lehet menni egy pöttyös kör szoknyával bár, a vendégek nagy része is abban lesz.

Végezetül összegyűjtöttem néhány jelmez ötletet a pinterestről,nami könnyen előállítható és vicces.