Cry Baby Party

Következő rock and roll estünk témája a 90-es évek egyik legendás filmje, a Cry Baby. A film a rock and roll korszak hajnalán játszódik, a szemtelenül fiatal nők bálványa, Johnny Depp főszereplésével.

A lázadók korszaka volt ez, a fekete bőrdzsekis, kemény fiúké és a lófarkas lányoké, akik fittyet hánytak a törvényre. Az ő vezéralakjuk volt Wade, a leghidegebb és legkeményebb fickó a középiskolában, akinek a “sírásáért” valósággal megőrültek a lányok. A „másik oldalon” az előkelő, jól fésült fiúk és a tupírozott hajú lányok sorakoztak. Közülük való Allison, a gazdag és csinos lány, akit a szenvedély és a zene sodor Wade bandájába. És nyilván ahogy egy filmben lennie kell, egymásba szerettek…

Ennek a korszaknak a lázadó zeneiségét, a szubkultúra hangulatát idézzük meg ezen az őrülten rockabilly esten.

A színpadon a Prison Band zenél, a korszak táncait kiválóan ismerő táncospárok egészítik ki a produkciót, és a Ticci Rockabilly Clothing vadonatúj kollekciójának bemutatóját is megcsodálhatjuk.

Az est után dj zenél hajnalig.

Közreműküdők:
• Nitus – ének
• Alex – zongora (Cadillac)
• Dixie – szaxofon (Cadillac)

A rockabilly az egyik legkorábbi és legmeghatározóbb rock ‘n’ roll zenei műfaj, amely az 1950-es évek Amerikájában bukkant fel. A műfajt végig az eredeti megalkotója, Elvis Presley uralta, és jelentős befolyással bírt a későbbi rockzenére és popkultúrára rövid fénykora ellenére is. A 70-es évek végén és a 80-as évek elején a rockabilly feltámadt, és a mai napig meg maradt, mint szubkultúra.

A Prison Band egy különösen veszélyes rockabilly csapat, még a nevüket is úgy lopták Elvis Jailhouse Rock-jából. A bandatagok „rémtetteik” elkövetésekor nem riadnak vissza a nagy nyilvánosságtól sem, hangos és gyors módszerrel dolgoznak. Kifejezetten élvezik a feltűnést, többnyire az életellenes bűncselekmények elkövetőinek narancssárga börtönoveralljában bukkannak fel. Az országhatárokra fittyet hányva garázdálkodnak német vagy francia rockabilly fesztiválokon, esetleg olasz rock and roll klubokban, de látták már őket Ausztriában is, Európa legnagyobb Harley-Davidson találkozóján.

Ticci Rockabilly Clothing

A hazai rockabilly szubkultúra egyetlen és utánozhatatlan „ruházati ellátó egysége”, élén a tehetséges tervezőnővel, Ágoston Stefániával. Ruháit ma már a világ legkülönbözőbb pontjairól, akár Ausztráliából, Japánból, Franciaországból és természetesen az USA-ból is rendelik. Több száz fellépő ruha elkészítésén túl, sikeresen működő Showroom-jában megvásárolható ruháival megmutatja nekünk egy igazi rockabilly lány, nő, feleség, anya hétköznapi, esküvői, kismama, vagy alkalmi öltözködésének lehetőségeit.

Táncbemutató

Négy táncos pár egy külön kis bemutatóval kalauzol el bennünket a rock and roll tánc világába. Közülük Gábor és Liz nemzetközileg is elismert táncosok, versenyzők. Országos bajnoki címmel és Világkupa 17. helyezéssel rendelkeznek.

A buli FB oldala >>