Hamarosan következő bulik

Rock’n’Roll a Dunán // Vastag Tomi Őrült Cirkusza
2023-04-01

Cirkuszt és kenyeret a Népnek? A cirkuszt biztosan tudják garantálni!!
Tom White őrült cirkusza
Vannak bizonyos zenei stílusok amik soha nem mennek ki a divatból. Vannak olyan zenészek,előadók,színészek, írók akik maradandót alkottak. Ezek a művek születésükkor átütő sikerrel robbantak a köz tudatba és generációk múltán sem vesztenek értékükből. Nem válnak elavúltá unalmassá vagy cikivé. A lázadó ifjú amerikaiak ötvenes évek kultúráját nagyban meghatározó rockabilly zene mindenképp ilyen. Újabb és újabb művészek jönnek és példaértékként emlegetik ezt a zenei formát. Magyarországon napjainkban, hogy mi vesz rá egy húszas éveiben járó srácot, hogy ezt a zenét játsza , talán nincs is rá ésszerű válasz. Lüktetés,erő és dinamika de mégis egy megfoghatatlan lazaság árad ebből a zenéből. Tökéletesen alkalmas ez a stílus az új dolgok befogadásra, átalakításra, a műfajok közötti ugrásra,fedésre.
Két különböző generáció, közös nevezője ez a zene. Ha stílusdefiníciót feltétlen muszály meghatározni, akkor: Neo Rockabilly
Tom White & the Mad Circus. A négytagú formáció valóban cirkuszt varázsol a színpadra. Ráadásul igen őrűlt módon. Nem a szokásos levest kapja a kedves publikum annyi bizonyos. Tom White neve már régóta garancia ami a fergeteges bulikat illeti. Ebben a műfajban ritkaság, hogy két frontember áll egymás mellett a színpadon, kicsit olyan érzést keltve ezzel mintha egyszerre két koncertbe csöppentünk volna.
Porondmester szerepében Tom White izgalmas harmonika játékával, a tőle már egy évtizede megszokott lehengerlő előadásmódjával énekel és persze hódít-bódít.
A banda gitárosa énekese Kárörvendő Ernő….micsoda művésznév??Ha csak egy szót írhatnék róla:Hiteles! A rockabilly őrűltje!!
Nagybőgős poszton Kéri Kolos!A nagybőgő mellett, gitár okatatásal foglalkozik, valamint remekül játszik billentyűs hangszereken, dobon, de a rézfúvósok sem állnak tőle távol. Egyébként mellékesen a Hősök zenekar zeneszerzője, basszus gitárosa. 
Nagybőgő nélkül biztosan nem lehet rockabilly-t játszani. Folyamatos akrobata mutatványok a bőgő felett,alatt,rajta az asztalon a pulton ….bárhol. Előfordul,hogy fel is gyújtja!
A dobokat Buzsik Tomi kezeli. Jól!Nagyon jól!Jelenleg az Álam vizsgájára készül a Kodolányi János Zeneművészeti Főiskolán.Székesfehérváron. Ömlik a zene belőle. Már születése előtt meg volt írva a sorsa. Zenészcsalád sarja.
Még az idei tervek között van a stúdióba vonulás,majd pedig zenekar egyik zseniális szerzeményének kisfilmbe öntése,azaz klipforgatás. De addig is koncertek,koncertek,koncertek…

Higgyék el: Az 50-es években az USA-ban már mindent megírtak….azóta maximum csak rontottak rajta.
Tom White & the Mad Circus! Az őrült cirkusz bohócai rázzák a rockabillyt!

Tom White-voc,harp
Kárörvendő Ernő-voc,guitar
Buzsik Tomi-drums
Kéri Kolos-Slap Bass
Hóbor Bence-trombita
Szemán Gábor-harsona
Pálffy Károly-saxofon