Hamarosan következő bulik

Cirkuszt és kenyeret a Népnek? A cirkuszt biztosan tudják garantálni!

Tom White őrült cirkusza

Vannak bizonyos zenei stílusok amik soha nem mennek ki a divatból. Vannak olyan zenészek, előadók, színészek, írók akik maradandót alkottak. Ezek a művek születésükkor átütő sikerrel robbantak a köz tudatba és generációk múltán sem vesztenek értékükből. Nem válnak elavúltá unalmassá vagy cikivé. A lázadó ifjú amerikaiak ötvenes évek kultúráját nagyban meghatározó rockabilly zene mindenképp ilyen. Újabb és újabb művészek jönnek és példaértékként emlegetik ezt a zenei formát. Magyarországon napjainkban, hogy mi vesz rá egy húszas éveiben járó srácot, hogy ezt a zenét játsza, talán nincs is rá ésszerű válasz. Lüktetés, erő és dinamika de mégis egy megfoghatatlan lazaság árad ebből a zenéből. Tökéletesen alkalmas ez a stílus az új dolgok befogadásra, átalakításra, a műfajok közötti ugrásra, fedésre.

Két különböző generáció, közös nevezője ez a zene. Ha stílusdefiníciót feltétlen muszály meghatározni, akkor: Neo Rockabilly! A négytagú formáció valóban cirkuszt varázsol a színpadra. Ráadásul igen őrűlt módon. Nem a szokásos levest kapja a kedves publikum annyi bizonyos. Tom White neve már régóta garancia ami a fergeteges bulikat illeti. Ebben a műfajban ritkaság, hogy két frontember áll egymás mellett a színpadon, kicsit olyan érzést keltve ezzel mintha egyszerre két koncertbe csöppentünk volna.

Porondmester szerepében Tom White izgalmas harmonika játékával, a tőle már egy évtizede megszokott lehengerlő előadásmódjával énekel és persze hódít-bódít.
A banda gitárosa énekese Kárörvendő Ernő. Micsoda művésznév? Ha csak egy szót írhatnék róla: hiteles! A rockabilly őrűltje!

Nagybőgős poszton Kéri Kolos! A nagybőgő mellett, gitár okatatásal foglalkozik, valamint remekül játszik billentyűs hangszereken, dobon, de a rézfúvósok sem állnak tőle távol. Egyébként mellékesen a Hősök zenekar zeneszerzője, basszus gitárosa.

Nagybőgő nélkül biztosan nem lehet rockabilly-t játszani. Folyamatos akrobata mutatványok a bőgő felett, alatt, rajta, az asztalon, a pulton. Bárhol. Előfordul, hogy fel is gyújtja!

A dobokat Buzsik Tomi kezeli. Jól! Nagyon jól! Jelenleg az államvizsgájára készül a Kodolányi János Zeneművészeti Főiskolán, Székesfehérváron. Ömlik a zene belőle. Már születése előtt meg volt írva a sorsa. Zenészcsalád sarja.

Még az idei tervek között van a stúdióba vonulás, majd pedig zenekar egyik zseniális szerzeményének kisfilmbe öntése, azaz klipforgatás. De addig is koncertek, koncertek, koncertek…

Higgyék el: Az 50-es években az USA-ban már mindent megírtak. Azóta maximum csak rontottak rajta.

Tom White & the Mad Circus! Az őrült cirkusz bohócai rázzák a rockabillyt!

Tom White – voc,harp
Kárörvendő Ernő – voc,guitar
Buzsik Tomi – drums
Kéri Kolos – Slap Bass
Hóbor Bence – trombita
Szemán Gábor – harsona
Pálffy Károly – saxofon