Hamarosan következő bulik

A Rockin’ RockCats 1994 decemberében alakult Hatvanban. A három alapító tag közül csak Laca maradt a jelenlegi felállásban. Alapító tagok voltak: Laca – ének, Max – gitár és Norbi – dob. Rájöttek, hogy basszus nélkül nem lehet zenekart csinálni, ekkor állt be Vladár Tamás, basszusgitárral. Mivel Max gitártechnikája is egy kis kivetnivalót hagyott maga után, ezért szóltak Pepe-nek, aki kisegítette őket, így került be, mint szólógitáros, bár ő inkább zongorázni szerettet volna a csapatban.

Az első koncert már szilveszterkor volt és a másodikról (Dali beli buli) már videofelvétel is készült. Először Max lépett ki a bandából, de ránk hagyott dalait, még ma is játszuk ( az ő szerzeményei a Rock and Rollnak mindig menni kell! és a Motoros c. dal is). Őt egy pár év múlva Tamás követte, amikor is Laca átvette a basszus szerepét újonnan vásárolt nagybőgőjével. A zenekar pályafutása alatt sok kiegészítő gitáros megfordult nálunk: Hényel Csaba, Varga Róbert, Zsigri Tihamér, Kis Róbert (Icis) és Max is mindig visszatért. A zenekar nevéhez fűződik a magyarországi első rockabilly fesztivál a WildCat Night, ami 1999 óta meghatározó rendezvény a rockabilly-t szerető és ismerők körében. Ez a fesztivál nagyon sok zenélni tudó fiatalnak adott indíttatást arra, hogy rockabilly zenekart alapítson. Éppen ezért ezzel az eseménnyel teremt lehetőséget a banda elsősorban a magyarországi és a külföldi zenekaroknak, akik meg szeretnék mutatni magukat a nagyközönségnek, de még nincs teljes műsoruk egy önálló koncerthez. Ezzel a rendezvénnyel a zenekarnak sikerült megismertetnie és megszerettetnie a rockabilly stílust szélesebb közönséggel.

Az évek alatt egyre több látogató kíváncsi erre a stílusra és minden külsőségre, ami vele jár. Kivívta a banda az elismerését nemcsak határokon innen, hanem túlról is. A magyarországi rock’n’roll zenekarok között immáron nagy megtisztelést jelent, ha játszhatnak ezen a rendezvényen. A 16 év óta megrendezésre kerülő rockabilly jamboree-nak azóta sincsen vetélytársa, tehát egyedülálló kezdeményezés hazánkban! Az utóbbi években már külföldi fellépők is szerepeltek. Az első fesztivált követően került az együttesbe Gyanta, Norbi kiválása után. Nagyon megviselt bennünket ez a dolog, hiszen Norbi alapítótag volt.