Matchboys

Matchboys Rock and Roll zenekar az 50-60-as évek Rock and Roll, Rockabilly, Swing, Country slágerei mutatja be.

A zenekar tagjai:

Feke Zsolt – Bőgő, Bass
Somogyi Viktor – Ének, Gitár
Vida Attila – Dob


Rootsters

We are halfway between teddy boy r’n’r and punk rock. Our music has been influenced by Rockabilly and Country music. Guitar has brought some dirty sounds in to the our songs, so trash is always in them. WE think this is R’N’R. The substances are the same, but the scales are different from those of an original R’N’R Band.

Voice, Guitar:
Dunai József
(Goyo)

Drum:
Sz. Nagy Zoltán
(Bagoly, Homály)


Pumpkins Trió

Rock ‘n’ Roll, rockabilly, country, oldies, és folk dalok “minimál” felfogásban, autentikus felállással kizárólag élőben. Többek között Buddy Holly, Elvis Presley, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash dalai 10 húrra és dobra.

Balázs Péter – nagybőgő
Lengyel Tibor – gitár
Volent Zsolt – dob


Feckin Rawkin

Feckin Rawkin is a Brasilian/Hungarian Duo playing Rockabilly, Hillbilly, Punk, country in acoustic way, with double bass and acoustic guitar.

Alliss Big Bull – Double Bass/voice
Kárövendö Ernö – Guitar/voice


A Nyughatatlan

A 2010-ben alakult Nyughatatlan zenekar a Johnny Cash életéről készült játékfilmről kapta a nevét. A műsorában összeolvad a magyar kultúra és a rock’n’roll szeretete. Eddig három lemezt adtak ki, a 2016-os Földobom idén aranylemez lett. A zenéjükben keverednek az autentikus rockabilly elemek a saját zenei világukkal, amit a zenekar Alter Country-ra keresztelt.

A zenekar tagjai:

Kovács Kornél- ének, gitár
Csató Dóra – ének, gitár
Boda Nóra – hegedű
Petrovits Attila – nagybőgő
Bartus Zoltán – dob


The Hot Road Band

Miskolcon még soha senki nem játszott rockabillyit.

Egészen 2006-ig. Ekkor alakult meg Timár Krisztián (gitár, ének) vezetésével a Hot Road Rockabilly Band a közönség és a szakma nem kis meglepetésére.

A zenekar tagjai:

Tóth Marcsi – ének (civilben zongorista, zongoratanár)
Siklósi Tamás – dob (civilben fuvolaművész)
Blaskovics Bence – nagybőgő (civilben csellista)

Nem volt egyszerű dolga a zenekarnak.
Ennek a műfajnak nem volt múltja ebben a régióban, így össze kellett társítani a rockabillyt más zenei stílusokkal is.
Ebből alakult ki a Hot Road Band sajátos műsora, mely a régmúlt rockabilly slágerei mellett egyedi átdolgozásokkal és saját dalaival kivívta a közönség és a szakma elismerését.

Mára Miskolc egyik legismertebb zenekara lett, városi rendezvényeken, klubokban, bálokon, motoros és autós találkozókon, fesztiválokon játszik a csapat.

És hogy milyen a miskolci rockabilly?
A legjobb, ha meghallgatod!


Redneck Roadkill

A zenekar 2013 november 4.-én alakult. A szándék egyszerű: a country zene és az USA-beli, leginkább a déli államokra jellemző kultúra bemutatása és terjesztése Európában!
Sajnos ez a zenei műfaj kis mértékben jut el hozzánk napjainkban, ezért nem igazán tudják az emberek, mennyire fogyasztható és populáris a country zene a tengerentúlon. Ezen helyzeten próbálunk kicsit javítani.

A koncepció azért nem ennyire egyszerű! A country zene mára már nagyon is kinőtte a „tábortüzes-feeling”-et, éppen ezért profi zenészeket kellett összehozni ehhez a projekthez. Az alap csapat, annak a The Rollin’ Dice zenekarnak három tagja, akik rockabilly zenekarként, nem csekély sikereket tudhatnak maguk mögött (hazánkban és Európában egyaránt): Chris (Timár Krisztián), aki felsorolhatatlan helyen bizonyította gitár-profizmusát, Alfie (Gyebnár Tamás), ki szintén megjárt pár bandát a dobverőivel és Vik Flames (Füle Viktor), ki majd 20 éve nagybőgősként, zene és dalszövegíróként működik közre a magyar rockabilly és psychobilly palettán (most gitár-banjo-ra és akusztikus-gitárra váltva) álmodta meg a jelen felállást.

Ehhez a recepthez hozzáadva – Big Fat Chubby (Besenyei Csaba), az évtizedek óta a zenei szakmában tevékenykedő blues/country énekes-szájharmonikás és Garcia (Cser László) a szintén jó ideje a basszusgitár húrjait koptató fenegyereket – úgy tűnik összeállt a csapat.

A szakmai hozzáértés adott, de egy igazán jó produkcióhoz kell valami plusz. A zenekar ezt a REDNECK kultúra (ha lehet így nevezni) bemutatásával, rengeteg humorral szándékozik megoldani. Biztosan ismerős az a kép, amikor az USA déli államaiban a „vidéki-tahó” kantáros farmerben, rettenetes akcentussal ül a teraszon a hintaszékben egy banjo-val és várja a szomszédot, hogy az pickup-al hozza a véletlenül elütött szarvast, hogy sok sörrel felfegyverkezve végre grillezhessenek egy nagyot!

Ezt a képet mutatja be a zenekar humoros oldala… de hogy változatosabb legyen a produkció, emellett megkapja a hallgató/néző a klasszikus, cowboycsizmás/kalapos, nagyon kreatív és igényes country zenét is, amit kamionosok, motorosok, fiatalok, idősek…lényegében amit a fél Egyesült Államok hallgat a mai napon is!
…és ha ez még nem lenne elég, a zenekar megpróbálkozik, ismert, teljesen más műfajból hozott dalok country-vá konvertálásával is.

A zenekar tagjai:

Big Fat Chubby – vocal, harp
Vik Flames – banjo, guitar, back-vocal
Chris – guitar
Garcia – bass
Alfie – drums


Nemcsak Berry

A zenekar 2000. július 7-én alakult Budapesten. Eleinte saját szórakoztatásunkra Chuck Berry számokat játszottunk, később kibővült a műsorunk más előadókkal is, már nemcsak Chuck Berry dalokat játszottunk innen jött a név is “Nemcsak Berry”.

2002. november 23-án jelent meg Rock & Roll Music címmel, amelyet a Petőfi Csarnokban mutattunk be a Devils MC motoros börzéjén. A CD-n külföldi feldolgozások hallhatóak, Chuck Berry, Creedence C. R. B., Carl Perkins, Elvis Presley, J. Brown és mások szerzeményei. A lemez érdekességei közé tartozik, hogy egy Motörhead és egy AC/DCdalt is feldolgoztunk country stílusban. A dalok közé “csempésztünk” két saját szerzeményt is. A CD-t a WILD Motorosújság adta ki.

2005-ben jelent meg Indulj el címmel, amelyen ismét hallhatóak kiváló country feldolgozások és kitűnő rock& roll számok is!

2007 ben készült el aminek a címe Southern Rock lett.

2016-ban jelent meg a Beledőlünk a Rockba albumunk, amely kizárólag saját szerzeményeket tartalmaz.

A zenekar tagjai:

Papp Tibor: ének, száj-harmonika
Szilágyi László: dobok, vokál
Subicz Attila: basszusgitár
Barát Tamás: gitár, vokál
Bulka Erhard: szaxofon, vokál