Dynamite Dudes

Szűzkönnyfakasztó, majdnem akusztikus Rockabilly-Country-Punk trió, egy nagybőgő vadnyugati gőzmozdonyokat megszégyenítő zakatolására alapozva.

Az együttest Mitch ‘Fröccsös’ Farty nagybőgős alapította Teddy ‘Medve’ Harpo gitáros-herflissel 1972-ben, egy alaszkai olajfúrótorony búcsúbuliján, ahol Teddy egészen véletlenül leöntötte egy üveg whiskey-vel Mitchet, amivel láncreakció szerűen robbantott ki egy hányásig tartó illegális boxmérkőzést az olajfúrótorony szakképzett személyzete, és a takarító csoport főmunkatársai között. Az eset vége két hónap letöltendő, fél év felfüggesztett, és a Dynamite Dudes megalapulása lett.

Szabadulásuk után eleinte Kubában próbálták a helyi őslakók népzenéjét gregorián kórusművekkel vegyíteni, de az ötletüket sajnos egy híres Svéd producer ellopta, és megalapította az ABBA együttest. Mitch-ék ezután a feldolgozhatatlan trauma után Magyarországra költöztek, és Szentesen egy eldugott tanyán szándékozták a túlvilágra inni magukat, amikor egy csodás véletlen folytán a helyi közösségi házban megismerkedtek Coppercock ‘Tin soldier’ Gabó gitárossal, aki akkor éppen a környék maradványelhelyezési-mérnöke volt (sírásó). Gabó, a holtak társaságának végtelen spiritualitásában eltöltött húsz év kegyetlen és megsemmisítő ürességét volt képes, a gitár síró húrjaiba sugározni, aminek hatására a zenekar az elmúlás monotóniáját jobban kifejező rockabilly műfaj irányába fordult, a kubai népzene zsákutcája helyett.

A trió azóta is töretlen sikerrel, és mindenféle fizikai kontaktus nélkül készteti extatikus vetkőzésre a közönség szebb, és kevésbé dekoratív női tagjait, hipnotikus, falakat romboló lüktetésű, de mindenképpen tradicionális alapokon nyugvó muzsikájukkal. Jövőre már szervezik világkörüli turnéjukat, amelynek keretében Európa összes apácazárdáját tervezik a fejük tetejére állítani. A srácok úgy gondolják, hogy ez lesz a legnagyobb durranás Luther Márton és a gumióvszer feltalálása óta.