Ricky & the Drunken Sailors Élő Koncert És Buli!

A 2018-as X-Faktor 6. helyezettje!
Zenekar bemutatkozása: Rockabilly. Főnév. Stílus. Minden. Az Egyesült Államok déli államaiban alakult ki az 1950-es években. A szó ötvöző a rock és a ‘hillbilly’, azaz ‘vidéki’ szavakat, mely a műfaj sajátos hangszereire utal. Klasszikus eleme a nagybőgő, amin kézzel, vonó nélkül játszanak, ez adja a zene húzását, lelkét, alapját. A rockabilly fénykora az ’50es években volt, jeles képviselői voltak Elvis Presley, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, valamint jelenkori helytartója, Brian Setzer. Szinte minden mai zenei stílus eredete visszavezethető a blueshoz és a rock’n’rollhoz. Mondhatjuk,hogy már akkor megírtak mindent, azóta legfeljebb csak rontottak rajta.

Bár ez a műfaj is megkapta a ráncfelvarrást,amit BrianSetzer zsenialitásának köszönhetünk,akit a neorockabilly műfaj szülőatyának tartanak. Ha ezt a stílust beoltjuk csipetnyi rhythm bluesos és velőtrázóan recsegő old harmonikával megkapjuk a hamisítatlan Tom White & Mad Circus / Ricky & the Drunken Sailors hangzást, ami sokak szerint egy új íz a hazai oldies muzsikát játszók körében. Nagy hangsúlyt fektet a zenekar a saját dalok írásába. A 2016 nyarán megjelent utolsó „Porondon” című kiadvány, idehaza egyedülálló BRASS kísérettel került rögzítésre. Szerintük is a legfelemelőbb érzés egy zenésznek, mikor a közönség egyemberként énekli a dalait. Mindenki megtalálja benne a neki tetszőt. Zakatoló ritmus, erő, dinamika, és dallamosan izgalmas hangszeres szólók, show szerű előadásmód, cirkuszi akrobatákat idéző színpadi mozgás. Ez az igazán zseniális recept. A műfaj előadásmódjának és ritmikus lüktetésének köszönhetően abszolút kortalan.Mindenre és mindenkire hat. Az emberi test nem tud ellenállni ennek a muzsikának. Kortól és nemtől, faji és vallási hovatartozás nélkül mindenki táncol.

2018-ban a zenekar bejutott az xfaktor élőshowjába, ahol az első adásban L.L. Junior Raggamoffin 2 dalával hatalmas tapsvihar után továbbjutott a második élőshowba. A zenekar garantáltan biztosítja a felejthetetlen szórakozást és az emlékezetes zenei élményt, amit a meghívások óriási száma is híven tükröz. 120, azaz százhúsz koncert évente elég nagy szám ahhoz, hogy a Ricky & the Drunken Sailors kivívja magának a legtöbbet foglalkoztatott hazai rockabilly/rock’n’roll zenekar nevet.

Stílus: Rockabilly, Rock & Roll
Zenekari tagok száma: 4
Zenekari tagok nevei és hangszer: Tom White – Harmonika, Ének Schiffler Patrik (Ricky) – Gitár, Ének Allisson Guimaraes Santos – Nagybőgő, Ének Buzsik Tamás – Dob

A buli FB oldala >>