Mystery Gang, vendég: Memphis Moon ’55

A hazai rockabilly királyai a Dunán.
10 perc és ropod.
Mystery Gang és MEMPHIS MOON ’55

Program
20:30 Kapunyitás
21:30 Mystery Gang
majd belecsap a Memphis Moon ’55

A Mystery Gang tagjai a hazai rockabilly királyai, azaz a Mystery Gang semmi mást nem csinál hosszú évek óta, mint a legautentikusabb, legelemibb, legkezdetlegesebb formájában mutatja be, milyen is volt a rock and roll Amerikában az ötvenes évek derekán.
Egy átlagos koncertlátogatónak se kell több tíz percnél a Mystery Gang műsorából, hogy belássa, ezeket a dalokat pont a hihetetlenül egyszerű, ám metronóm pontosságú zakatolásuk miatt iszonyú nehéz jól előadni, arról nem beszélve, hogy az a fékeveszett szabadság és zabolátlan életérzés, amely ebből a zenéből árad, csakis hiteles fazonoktól fogadható el maradéktalanul.
Egri Péternél hitelesebb rockabilly arcot pedig valószínűleg még sosem szült ez az ország. Énekelhet akár angolul, akár magyarul: ez a széttetovált, perzselő tekintetű jampec egy olyan generáció számára testesíti meg a rock and rollt, amely még tervbe se volt véve, amikor Fenyő Miki már a Hotel Mentholban múlatta az időt.

Közreműködők: Egri Péter, Allisson Guimaraes Santos, Tamási László

Vendégzenekar *** Memphis Moon ’55
Egri Péter 2017 nyarán alakult cover bandje, az ötvenes évek autentikus rockabilly dalait, eredeti rockabilly előadóit népszerűsíti. Ezen dalokkal, és előadókkal indult Amerikából a mai popkultúra őse, gyökere.
A felállás is korhű, nagybőgő, akusztikus gitár, szólógitár. Ez a hangzás az 1957 előtti, dob nélküli időket jellemzi. A ritmust a bőgő és az akusztikus gitár játéka adja meg. Így volt ez a korai Elvis Presleynél, Johhny Cashnél, korai Johnny Burnettenél…
Így ment ez Memphisben annak idején, hiszen mondhatni a Memphis Moon ’55 együttes 1955-ben alakult, Memphisben, teliholdkor…

Közreműködők: Egri Péter, Allisson Guimaraes Santos, Bognár Balázs

Jegyek elővételben: 2.000 Ft
Jegyek a helyszínen: 2.200 Ft

A buli FB oldala >>