Hamarosan következő bulik

A ZENEKAR:

Födő Sándor “Fido” a Csepel-szigeti Weszedelem – gitár, ének, dalszövegírás, fordítás
Kosztolicz Péter “Pedro” a terrorszaxofonista – szaxofonok, ének, ideológia, rock and roll történészet és hajófotográfia
Kovács Erik “Gubancz Márton” – a Vásárhelyi Rém – billentyűs hangszerek, vokál, technika, kegyetlenkedés
Porvay György “Gyuri atya” – a Mohácsi Bass – basszusgitár, nagybőgő, ének, góllövő csatár
Solymosi Róbert “Pókember” – a Budafoki Férfi – dob, ütőhangszerek, pontos idő
Szajkó Edina “Óvónéni” – a Diósgyőri Díva – ének, vokál, sütemények

TÖRTÉNETÜNK:

A Pedrofon ma hazánk talán egyik legtöbbet foglalkoztatott zenekara. Az 50-es, 60-as évek rock and roll stílusán túl szívesen játszanak korábbi, ismert swing számokat is.
Kitűnően képzett zenészek, gyönyörű hangszerek, és stílusában egységes, korhű öltözet, megjelenés jellemzi a zenekart.

Alakulásuk 2002 nyarára tehető. Már az első koncert meghozta a várva várt sikert. A közönség imádta őket.
A 2003-as évet egy demo CD felvételével kezdték, amivel sorra járták a klubokat és a különböző rendezvényeket, hogy hirdessék a rock and roll örök.

2004-ben a zenekar a Sztárgyár tehetségkutató verseny fődíjazottja lett. Ugyanebben az évben tag cserére került sor. Új dobos és basszusgitáros erősíti azóta is a csapatot. A zenekar országos ismertsége rendkívül megugrott, mikor a Sláger Rádió felkapta az “IFA megy a hegyen” c. nótát. Innentől kezdve még több fellépésre és koncertre utaztak az egész országban. Még ebben az évben közös koncertet adtak a Dolly Roll zenekarral és azóta is a Pedrofon az előzenekar.

2005-ben több, mint 100 fellépésük volt és ezt a számot azóta is rendületlenül hozzák.
2006-ban együtt dolgoztak Baby Gabival ,majd 2007 januárjában egy nagyszerű Elvis Presley emlékkoncertet adtak az Alcatrazban.

A 2008-as év elhozta az 500. élő koncertet.

Az első külföldi koncert időpontja is elérkezett; Regensburgban nagysikerű bulit adtak a helyi rockabilly klubban. Debütáltak Erdélyben és a Felvidéken is, ahol a Pedrofon a Dolly Rollal együtt lépett fel.

2009-ben több budapesti és vidéki klubban is nézőcsúcsot döntött a zenekar. Még ebben az évben sor került az első közös fellépésre Komár Lászlóval és Auguszt Bárióval.