Hamarosan következő bulik

A trió históriája

Talán a gyökerek 1991 környékére Ferkóra, egy vidéki gyerekre vezethető vissza, aki a szabadidejét a Ráday Klubban töltötte koncertek és sörök közepette. Ez volt az, ahol a rock & roll és a rockabilly rabul ejtette. Majd lassacskán elkezdett gitározni autodidakta módon.

1991 környékén Joszti még a budaörsi általános iskola padjait koptatta, de két évre rá már a koncerteken vedelte a sört. Rengeteg hardcore, punk buli után önszorgalomból elkezdett dobolgatni. 1997-ben megvette élete első dobfelszerelését.

1997-ig kellett várni arra, hogy a két gitármágus egymásra találjon. Ferkó melóhelyére egy érdi srácot vettek fel, aki basszusgitározott. Egy ismerős által be is lettek mutatva egymásnak. Marci ekkor már játszott egy bandában, a rockabillytõl nagyon távol eső “vendéglátó-ipari” lakodalmast nyomtak. Ferkó elszánt volt és az sem riasztotta vissza, hogy Marci blues beállítottságú volt (ami a mai napig megmaradt), és tömte különböző rockabilly cd-kel. Telt-múlt az idõ, szép lassan Marcit meg is fertőzte. Ferkó ebben az idõben Budapesten lakott, a lakás fás kamrájában próbálgattak. Egy szakadt Reflex és egy 50W-os Regent bõgõ erősítő n zenélgettek. A két tag szép lassan összeszokott, hol játszottak, hol nem, de “inkább bohóckodás volt”.

Aztán 2002-ben ráeszméltek, hogy kéne egy dobos. Vettek közösen egy dobcuccot annak tudatában, hogy majd valakit odaültetnek, és minden megy, mint a karikacsapás. Sajna nem így történt, ezáltal ismét kettesben maradtak.

2003 szeptemberében megáldotta őket az ég egy dobossal. Ez úgy történt, hogy Ferkó kedvese említette, hogy a kollégájának a fia dobol. A két figura már egy ideje ismerte egymást látásból (4 utcára laktak egymástól), de egyikük sem tudta, hogy a másik zenél. Egy vasárnap délelőtt szembe találkoztak, Ferkó egyből a tárgyra térve megkérdezte, hogy nincs-e kedve egy rockabilly bandában játszani. Az arcnak már több, mint egy éve nem volt zenekara (előtte egy funky formációban próbálkozott). Egy kis félelemmel, de igent mondott. Joszti már aznap betette a Bill Haley bakelitet, hogy a dobtémákat belője.

Már az első közös próbán úgy belelkesült a banda, hogy két hétre rá már az elsõ fellépést is sikerült megszervezniük a budaörsi művházban. Komoly 10-11 nótát adtak elő , ami az előzményekhez képest jól sikerült.

2005-ben jelent meg saját kiadásban az első korong, ami csak saját számokat tartalmaz.

2010-ben a zenekar feloszlik, 2013-ban újjáalakul egy taggal bővülve.

A zenekar tagjai:

Ferkó- gitár/ének
Marci- nagybőgő/vokál
Ádi- akusztikgitár/szájharmónika
Joszti- dob