Gunning Dogs, Rockin RockCats, Prison Band, Naked Truckers. Egy pár ez elmúlt évtizedben Magyarországon megjelenő rockabilly bandák közül. Sokan már vagy feloszlottak vagy megújultak és új névvel folytatják a zenélést, a lényeg hogy hála Istennek Magyarországra is begyűrüzött a jampi életérzés igaz jó pár évvel később.
Mikor itthon kicsiny hazánkban épphogy csak elkezdtünk ismerkedni a Fenyő Miklós vezette Hungáriával, vagy éppen Komár László lakkcipőjével addigra Amerikát már régen leterítette a Rock and roll. De jobb későn mint soha, hiszen az itthoni zenekarok igencsak letették a lábnyomukat a zenei kultúrába.

Az első hazai igazi rockabilly csapatot Gunning Dogs-nak hívták. Itt egy videó tőlük:

Aztán sorra következtek a többiek Mystery Gang, Booppers, Sonicdollz és még sorolhatnánk.
Viszont meg kell említeni egy-két mostanában alakult és sikeres csapatokat is. Tom Stormy Trio, Killer Diller Combo,Jerry Lee’s Rock and Roll Service.

Ezek azok a zenekarok (a teljesség igénye nélkül)azok, akik elhozták ezt a kultúrát és minden egyes zenéjük által közelebb kerülünk ehhez a korszakhoz. Többek között nekik köszönhetjük, hogy a Rockabilly még mindig él és virágzik Magyarországon.

Azt tanácsolom, hogy akik még nem voltak egy igazi hamísithatalan magyar rockabilly zenekar koncertjén azonnal keressék meg a következőt az eseménynaptárban és menjenek el.