Jerry Lee’s Rock&Roll Service

A zenekar 2005-ben Budapesten alakult korábban más formációkban zenélő fiatal zenészekből azzal a céllal, hogy népszerűsítse a rock’n’roll autentikus, az 1950-es évek második felében az Egyesült Államokban virágzó válfaját, ezen belül is leginkább Jerry Lee Lewis szilaj, zongoraalapú zenéjét. A „Gyilkos” egy 1998-as budapesti Jerry Lee Lewis – Little Richard – Chuck Berry koncerten tett a tagokra olyan benyomást, amely a következő hét év folyamán megérlelte az elhatározást egy rock’n’roll zenekar létrehozására.

A zenekar repertoárján a névadó által előadott zenék széles skálája (rock’n’roll, boogie woogie, rhythm and blues, country) mellett legnagyobb pályatársai, elsősorban Ray Charles, Chuck Berry, Little Richard, Buddy Holly és Elvis Presley által lemezre vett számok is szerepelnek. Az előadásmódra jellemzőek a hallgatóság reakcióiból és a zenészek fejlett zenei kommunikációjából adódó improvizatív szakaszok, valamint a közönség megtáncoltatására, ’50-es éveket idéző féktelen hangulatának elérésére irányuló zenei megoldások és látványelemek, elsősorban a zongora Jerry Lee Lewis által bevezetett, sokoldalú felhasználása révén. Az eszköztárnak része az egy kézzel, sőt lábbal történő játék, a zongorán való tánc, sőt bizonyos körülmények között az (ilyenkor természetesen preparált) hangszer meggyújtása is.

Az alapvető hangzásért felelős zongora, gitár, bőgő és dob mellé a produkció színesítésére gyakran csatlakoznak kiegészítő hangszerek, így leggyakrabban trombita, időnként szájharmonika, orgona, szaxofon, vagy a műfajra kevésbé jellemző, de izgalmas hangzást eredményező fuvola, hegedű, sőt cimbalom.

A zenekar rendszeres koncertjeit a budapesti Amigo bárban tartja, ahol ilyenkor 3-4 órás táncmulatságokra kerül sor. Rendszeres fellépője a magyarországi rockabilly és rock’n’roll fesztiváloknak (Wild Cat Night, Hatvan: 2006, 2008; Rockabilly Hayride, Székesfehérvár: 2006, 2007, 2009), az ACCH által rendezett amerikai autóstalálkozóknak (2006, 2007, 2008, 2009), valamint többször megjelent már egyéb, nem tematikus fesztiválokon is, köztük a „Nyár a Lánchídon” nevű rendezvényen (2007, 2008), vagy a szolnoki utcazene-fesztiválon (2006). Emellett gyakori szereplője motoros találkozóknak, egyetemi és céges buliknak.

Jerry Lee Lewis 75. és a zenekar 5. születésnapja alkalmából 2010 októberében a Jerry Lee’s Rock&Roll Service tagjai elkészítették első lemezüket First Man Sitting címmel. A korong a Killer 2006-os, Last Man Standing című albumának sajátos hazai változata lévén a zenekar minden számban együtt muzsikál egy-egy barátjával, a magyar rock’n’roll és rockabilly kiválóságaival.

Jerry Lee Bence – Zongora
Dani (Mekkartni) – Gitár
K.CS. Csabi – Bőgő-Basszusgitár
Kalacsapo (Mark) – Dob
Erdős Olivér – zongoraszerviz


Leonardo Pickup Trio

Repertoárunkban visszaköszön az egész zenekar alkotóelve, a sokoldalúság és a (néha túlburjánzó) kreativitás. Csavarunk néhányat a klasszikus rockabilly slágereken, odacsapunk néhány dögös blues nótával, de elkalandozunk a swingesebb, jazzesebb irányba is. Vadásszuk a szélesebb közönség által kevésbé ismert dallamokat, amelyeket saját felfogásunkban gondolunk tovább. Mindezt egy pickup platóján ülve.

21245274_1498336216871857_68696130_n

A formációnk 2015 végén alakult egy zenészekből álló baráti körből. A fellépések hangulatát az önfeledt jókedv jellemzi, ez hatja át zenénket is. Ami főként összeköt minket, az örömzenélés iránti lelkesedésünk.


Pedrofon

A ZENEKAR:

Födő Sándor “Fido” a Csepel-szigeti Weszedelem – gitár, ének, dalszövegírás, fordítás
Kosztolicz Péter “Pedro” a terrorszaxofonista – szaxofonok, ének, ideológia, rock and roll történészet és hajófotográfia
Kovács Erik “Gubancz Márton” – a Vásárhelyi Rém – billentyűs hangszerek, vokál, technika, kegyetlenkedés
Porvay György “Gyuri atya” – a Mohácsi Bass – basszusgitár, nagybőgő, ének, góllövő csatár
Solymosi Róbert “Pókember” – a Budafoki Férfi – dob, ütőhangszerek, pontos idő
Szajkó Edina “Óvónéni” – a Diósgyőri Díva – ének, vokál, sütemények

TÖRTÉNETÜNK:

A Pedrofon ma hazánk talán egyik legtöbbet foglalkoztatott zenekara. Az 50-es, 60-as évek rock and roll stílusán túl szívesen játszanak korábbi, ismert swing számokat is.
Kitűnően képzett zenészek, gyönyörű hangszerek, és stílusában egységes, korhű öltözet, megjelenés jellemzi a zenekart.

Alakulásuk 2002 nyarára tehető. Már az első koncert meghozta a várva várt sikert. A közönség imádta őket.
A 2003-as évet egy demo CD felvételével kezdték, amivel sorra járták a klubokat és a különböző rendezvényeket, hogy hirdessék a rock and roll örök.

2004-ben a zenekar a Sztárgyár tehetségkutató verseny fődíjazottja lett. Ugyanebben az évben tag cserére került sor. Új dobos és basszusgitáros erősíti azóta is a csapatot. A zenekar országos ismertsége rendkívül megugrott, mikor a Sláger Rádió felkapta az “IFA megy a hegyen” c. nótát. Innentől kezdve még több fellépésre és koncertre utaztak az egész országban. Még ebben az évben közös koncertet adtak a Dolly Roll zenekarral és azóta is a Pedrofon az előzenekar.

2005-ben több, mint 100 fellépésük volt és ezt a számot azóta is rendületlenül hozzák.
2006-ban együtt dolgoztak Baby Gabival ,majd 2007 januárjában egy nagyszerű Elvis Presley emlékkoncertet adtak az Alcatrazban.

A 2008-as év elhozta az 500. élő koncertet.

Az első külföldi koncert időpontja is elérkezett; Regensburgban nagysikerű bulit adtak a helyi rockabilly klubban. Debütáltak Erdélyben és a Felvidéken is, ahol a Pedrofon a Dolly Rollal együtt lépett fel.

2009-ben több budapesti és vidéki klubban is nézőcsúcsot döntött a zenekar. Még ebben az évben sor került az első közös fellépésre Komár Lászlóval és Auguszt Bárióval.