Rocket Rollers

A zenekar egy igazi Rock and Roll formáció, ahol fiatal és rutinos zenészek dolgoznak együtt. A repertoárban olyan szerzők és előadók dalai szerepelnek, mint Chuck Berry, Elvis Presley, Brian Setzer és Little Richard. A csapat szellemi elődje, közel 20 esztendeje alakult Hank And The Hound Dogs néven, akkor még a legendás Hank Kerns-sel. A zenekar, Rocket Rollers néven 2011-ben állt először színpadra, azóta a rock and roll élet maghatározó zenekar lett az ország nyugati felén.

A zenekar tagjai:

Bangó József “Jender”- basszusgitár
Fegyverneky Levente – ének
Lőrincz Ferenc “Conan”- gitár
Simon Tibor “Gede”- dob
Tóth Gábor “TéGé” – gitár, szájharmónika, ének


Rootsters

We are halfway between teddy boy r’n’r and punk rock. Our music has been influenced by Rockabilly and Country music. Guitar has brought some dirty sounds in to the our songs, so trash is always in them. WE think this is R’N’R. The substances are the same, but the scales are different from those of an original R’N’R Band.

Voice, Guitar:
Dunai József
(Goyo)

Drum:
Sz. Nagy Zoltán
(Bagoly, Homály)


Jerry Lee’s Rock&Roll Service

A zenekar 2005-ben Budapesten alakult korábban más formációkban zenélő fiatal zenészekből azzal a céllal, hogy népszerűsítse a rock’n’roll autentikus, az 1950-es évek második felében az Egyesült Államokban virágzó válfaját, ezen belül is leginkább Jerry Lee Lewis szilaj, zongoraalapú zenéjét. A „Gyilkos” egy 1998-as budapesti Jerry Lee Lewis – Little Richard – Chuck Berry koncerten tett a tagokra olyan benyomást, amely a következő hét év folyamán megérlelte az elhatározást egy rock’n’roll zenekar létrehozására.

A zenekar repertoárján a névadó által előadott zenék széles skálája (rock’n’roll, boogie woogie, rhythm and blues, country) mellett legnagyobb pályatársai, elsősorban Ray Charles, Chuck Berry, Little Richard, Buddy Holly és Elvis Presley által lemezre vett számok is szerepelnek. Az előadásmódra jellemzőek a hallgatóság reakcióiból és a zenészek fejlett zenei kommunikációjából adódó improvizatív szakaszok, valamint a közönség megtáncoltatására, ’50-es éveket idéző féktelen hangulatának elérésére irányuló zenei megoldások és látványelemek, elsősorban a zongora Jerry Lee Lewis által bevezetett, sokoldalú felhasználása révén. Az eszköztárnak része az egy kézzel, sőt lábbal történő játék, a zongorán való tánc, sőt bizonyos körülmények között az (ilyenkor természetesen preparált) hangszer meggyújtása is.

Az alapvető hangzásért felelős zongora, gitár, bőgő és dob mellé a produkció színesítésére gyakran csatlakoznak kiegészítő hangszerek, így leggyakrabban trombita, időnként szájharmonika, orgona, szaxofon, vagy a műfajra kevésbé jellemző, de izgalmas hangzást eredményező fuvola, hegedű, sőt cimbalom.

A zenekar rendszeres koncertjeit a budapesti Amigo bárban tartja, ahol ilyenkor 3-4 órás táncmulatságokra kerül sor. Rendszeres fellépője a magyarországi rockabilly és rock’n’roll fesztiváloknak (Wild Cat Night, Hatvan: 2006, 2008; Rockabilly Hayride, Székesfehérvár: 2006, 2007, 2009), az ACCH által rendezett amerikai autóstalálkozóknak (2006, 2007, 2008, 2009), valamint többször megjelent már egyéb, nem tematikus fesztiválokon is, köztük a „Nyár a Lánchídon” nevű rendezvényen (2007, 2008), vagy a szolnoki utcazene-fesztiválon (2006). Emellett gyakori szereplője motoros találkozóknak, egyetemi és céges buliknak.

Jerry Lee Lewis 75. és a zenekar 5. születésnapja alkalmából 2010 októberében a Jerry Lee’s Rock&Roll Service tagjai elkészítették első lemezüket First Man Sitting címmel. A korong a Killer 2006-os, Last Man Standing című albumának sajátos hazai változata lévén a zenekar minden számban együtt muzsikál egy-egy barátjával, a magyar rock’n’roll és rockabilly kiválóságaival.

Jerry Lee Bence – Zongora
Dani (Mekkartni) – Gitár
K.CS. Csabi – Bőgő-Basszusgitár
Kalacsapo (Mark) – Dob
Erdős Olivér – zongoraszerviz


Flying Times

Zenekarunk az ország egész területén illetve külföldön is rendszeresen fellép.

A zenészeink több évtizedes zenei múlttal rendelkeznek, több híres Rock and Roll zenekarban (Cadillac, Madarak, Jaws, Szigeti fiúk, Roll Sakte Boogie) csiszolták tudásukat.
Többen közülünk évek óta együtt játszanak.

Műsoraink felölelik a műfaj legnagyobb alakjainak (Elvis, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Hungária, Komár László) dalait, emellett természetesen több mai slágert is repertoárunkra tűztünk!

Több fesztivál, orvosbál, esküvő, színházi fellépés, és klub buli van már a hátunk mögött, és kísértük már Fenyő Miklóst, Komár Lászlót, Dollyt, Miller Zoltánt, Dósa Matyit, Rob Kingsleyt (Elvis európa bajnok)!

A zenekar tagjai:
Frufru, Alma, Fly, Hubi, Mike, Pádre, Süszi


Ed Philips and the Memphis Patrol

A modern zenei megoldásokkal fűszerezett rockabilly-jükkel Európa szerte rendkívül népszerű budapesti ED PHILIPS AND THE MEMPHIS PATROL hatalmas energiával és egyedülálló imázzsal eleveníti fel Elvis Presley mindenki által ismert slágereit, mint például Jailhouse Rock, Ready Teddy, Let yourself go, A Little Less Conversation, Hurt, Frankfort Special vagy a Viva Las Vegas.

A banda a koncerteken amerikai katonai egyenruhában lép fel. A ruhák és a színpadkép a katonai ládákkal egyaránt utalás Elvis Európában töltött katonaéveire. A hangszerek korhűek, az előadások energikus és robbanékony stílusa a rockabilly fénykorát idézi.

Koncerteket a megszokottól eltérő színpadkép és a látványos show-elemek teszik egyedivé. A dalokat friss és új hangszerelésben adják elő, olykor jelentősen eltérve az eredetitől, de mindvégig megmaradva az ötvenes évek rockabilly hangzásánál.

A csapat a 2011-es megalakulása óta két lemezt adott ki, dolgozott együtt Ferenczi György EMeRTon-díjas szájharmonika-művész, énekessel és a többszörös nemzetközi díjnyertes Fool Moon énekegyüttessel. A zenekar az elmúlt 7 évben több mint 10 országban adott koncertet és napjainkra már megkerülhetetlen vendégei a legnagyobb hazai és nemzetközi kluboknak, fesztiváloknak, zenei találkozóknak.

A legénység tagjai:

Ed Philips – ének
Sonny – gitár
Singer – nagybőgő
Little Tommy – dobok


Leonardo Pickup Trio

Repertoárunkban visszaköszön az egész zenekar alkotóelve, a sokoldalúság és a (néha túlburjánzó) kreativitás. Csavarunk néhányat a klasszikus rockabilly slágereken, odacsapunk néhány dögös blues nótával, de elkalandozunk a swingesebb, jazzesebb irányba is. Vadásszuk a szélesebb közönség által kevésbé ismert dallamokat, amelyeket saját felfogásunkban gondolunk tovább. Mindezt egy pickup platóján ülve.

21245274_1498336216871857_68696130_n

A formációnk 2015 végén alakult egy zenészekből álló baráti körből. A fellépések hangulatát az önfeledt jókedv jellemzi, ez hatja át zenénket is. Ami főként összeköt minket, az örömzenélés iránti lelkesedésünk.


Naked Truckers

A ZENEKAR:

Naked-Truckers_3_2014

A Naked Truckers 2009-ben alakult Tommy Fox gödöllői garázsában. Három tökös gyerek aki, mindig készen állt arra, hogy egy jót zenéljen. Látványos show-elemekkel tarkított előadásaik és az együttest övező botrányok nyomán a trió a lázadó zene igazi megtestesülésévé vált.

A Truckers frontembere, Little G. nagybőgős Mitch Farty, aki előszeretettel lobbantja lángra a hangszert a színpadon, mind átvitt, mind pedig szó szerinti értelemben. A doboknál az alapító Tommy Fox-ot Peete Jones váltotta 2014 júniusában, azóta több mint 70 koncerten bizonyította rátermettségét.

5 év alatt négy videó klip és két album (Trucker Attack 2011, Jump! 2014) is azt mutatja, hogy lendület és energia jellemzi a csapatot. Mindig valami újban törik a fejüket.

A nemzetközi sikert a „Jump!” című számhoz forgatott kisfilm hozta meg a triónak, mely 2014 májusában megnyerte a Berlin Music Video Awards Best Live Act kategória díját. 5 hónap alatt 8 országot jártak be a fiúk és több mint 500 lemezt adtak el. Lankadatlanul hódítanak és bódítanak!

TAGOK:

Little G (Kiss Gábor) – ének, gitár
Mitch Farty – nagybőgő
Peete Jones – dobok


Mystery Gang

A zenekar:

Egri Péter (ének, gitár) – Paszinger Zoltán (basszgitár, bőgő) – Tamási László (dobok)

Történetünk

A kezdeti egy-két évben olyan példaképek bemutatásával kezdték, mint Carl Perkins, Johnny Cash vagy Buddy Holly, majd a saját dalok felé fordultak. Műsoraik Egri Péter énekes-gitáros szövegeire és dalaira épülnek. Egy Japánban kiadott kislemez után Hot’n Wild Rockabilly Cuts című első albumuk 2001-ben jelent meg, ezt követte 2003-ban a Dig That Rock!, majd 2006-ban a saját szerzeményeket tartalmazó Jungle Fever.

Mindhárom album külföldi kiadó gondozásában jelent meg. 2010-ben Live and Wild címmel koncertlemezt adtak ki. Nemzetközi és hazai sikereik után 2012-ben elérkezett az idő, megjelent első magyar nyelvű kiadványuk a Grund Recordsnál Megőrülök Érted címmel. Második magyar nyelvű albumukat a Universal Music jelentette meg 2014-ben, címe Hello-Hello lett.

Galéria

 

Megjelent az új videoklipünk! Shake It!

 

Rólunk megjelent cikkek

Megérkezett a Mystery Gang új klipje, íme a Shake it
Egri Péter tényleg az 1950-es években él
Mystery Gang: “Nagyon szeretjük a hölgyeket”