“King Cat Rhytm” – egy név, amit érdemes lesz megjegyezni a jövőben

Bognár Balázs, hazánk fiatal és tehetséges rockabilly zenésze, aki sok műfajban kipróbálta már magát, de állítása szerint a rockabilly világában tudott kiteljesedni. Már jó rég óta csináltunk vele interjút, azóta sok minden történt vele. Több videót is forgatott a Rockabilly Vlog-ban, játszik Egri Petivel a Memphis Moon ’55- ban, ahol a harmadik tag egy szintén fiatal és tehetséges zenész, Allisson. Most pedig egy újabb projektbe fog bele és egy korábbi nagy célját éri el avval, hogy saját zenekart alapít.

Akik lelkesen követik Balázst a közösségi médiában, azoknak feltűnhetett, hogy valamire készül. Rejétlyes képek félmondatokkal, titokzatos próbák és végül a matricák. Amikor már én is gyanítottam valamit, ráírtam. Hamar válaszolt és akkor bebizonyosodott, hogy új zenekar alapításába kezdett.

“2-3 héten belül kezdünk. A zenekar már egyben van és aktívan próbalunk. Négyen vagyunk, női dobos, nagybőgő és szaxofon, illetve én, aki néhány számban zongorázni fogok.”

A név ötlet már korábban megfogalmazódott Balázsban, aki megelelőgezve magának a bizalmat, rátetováltatta a King Cat Rhytm zenekar logóját a nyakára. Ennek már közel egy éve.

A zenekart fiatalok alkotják, – nevüket egyelőre fedje homály – ,akik szeretnék, ha a zenekar a korosztályukhoz is eljutna.
Fő irányvonaluk “raw & wild” féle rockabilly, aki ismeri Balázst az pontosan tudja, hogy ez milyen zenében és előadásmódban.

A zenekar hamarosan megjelentett egy videóklippet és néhány promó videót, amit majd májusban láthat a közönség.

Az első bemutatkozó koncertjükre januárban kerül sor, mivel Balázs elutazik egy félévre külföldre és addig nehezen tudnának koncertet adni. Az hogy a többi zenekarban ki fogja átvenni ideiglesen a helyét, nem lehet tudni.

Már elkészült a zenekar hivatalos facebook oldala, ha szeretnéd lájkolni, akkor kattints!