Íme az idei Lakeside zenekari bemutatkozója 1. rész – The Lennebrothers

Útjára indítjuk az idei Lakeside Weekend zenekari bemutatkozó rovatát! Minden héten olvashattok egy vagy több zenekarról, pár mondatos bemutatkozó szöveget, melyben megemlítjük munkásságukat, legújabb számaikat és csatolunk pár videót, hogy már most átérezhessétek a rockabilly hangulatot.

És akivel ezt elkezdjük, az a méltán híres német zenekar, a The LenneBrothers.

Aki valamennyire benne van a rockabilly világában és van betekintése a német körökbe is, annak egészen biztos nem ismeretlen a zenekar neve, vagy korábban más névre emlélkezett.

A két testvér, Michael és Stefan Koch a Lenne folyó melleti Hohenlimburgban született és 1984 óta a rock and roll-nak szentelik életüket.

A Lennerockers zenekarral igazi sztárokká váltak. Több, mint 20 országban jártak, 2.500 koncertet adtak és valamivel több, mint 60.000 db. CD-t és DVD-t adtak el. Ha ezek a számok még nem bővültek el, akkor egy kis ráadás. Ők tartják a Guiness Világ Rekordot, a “legmagasabb élő koncert” kategóriában 2003 óta.

Hogy ez pontosan mit is takar? Pusztán annyit, hogy béreltek egy Boeing 757-300 típusú gépet, amin felállították a világrekordot a legmagasabb zenei előadás kategóriában 11.948,16 m magasságban.

Az elmúlt évek munkái során a közönség már messziről felismeri azt a bizonyos “Lennerockers” hangzást, amit “Ele” (Michael Koch) elképesztő hangja és “Teddy” (Stefan Koch) lenyűgöző zongora tudása ihletett.

Hosszú, éveken át tartó turnézás után 2016-ban a végéhez ért a menetelés. De a testvérpár nem érezte azt, hogy nyugdíjba kellene vonulnia, így úgy határtoztak, hogy új formációval hódítják meg a világot és magyar fesztiválozók szívét.

2017-ben megalakult a LenneBrothers formáció, mely azóta is töretlen lelkesedéssel és odaadással szórakoztatja a nagyérdeműt.

Néhány új dal mellett a koncertjeik nagy részben, a testvérek önmagában is jól ismert klasszikusaira épül, melyeket olyan legendák ihlettek, mint Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, Hank Williams, Chuck Berry, Matchbox és Crazy Cavan a Rhythm Rockers.

Természetesen a LenneBrothers nem csak a két testvérről szól. Andreas Kässens és Claus Coxx tapasztalt és hozzáértő zenészek, akik már hosszú évek óta játszottak a Lennerockers-szel. Claus Coxx a korábbi formációnak 2015-től vált teljes jogú tagjává.


Találkozhattok velük július 5-én a Lakeside Weekend színpadán.