Együtt Elvisért 2018! – Te már benne vagy?

Korábban több cikket is írtunk az Elvis klub kezdeményezéséről, miszerint egy szobrot szeretnének állítani a Király emlékének. Sokáig a szobor egy elérhetetlennek tűnő álom volt, de most úgy tűnik, hogy egy új fejezet nyílt a történetben!

Március 10-én egy új facebook csoport alakult “Együtt Elvisért” néven. Christov Csaba Fekete lakkcipők zenekar, Hermeczi Zsolt Fifty’s Heaven, Andorai Péter és Spaczér Judit a Magyar Elvis klub elnöke alakították avval a céllal,hogy egy közös és grandiózus rendezvénnyel segítség a szobor elkészültét, ahogy Elvis is megsegítette a magyarokat 1956-ban.

Mi, magyarok is hálával tartozunk neki, hiszen népszerűségét felhasználva 1956 decemberében az Ed Sullivan Show-ban adakozásra szólította fel az amerikaiakat. Felhívásának hatására 26 millió svájci frank értékű segélycsomag érkezett hazánkba 1957-ben, hogy enyhítse a forradalom okozta sebeket.

– áll a csoport üdvözlő szövegében.

Több zenekar is beállt a kezdeményezés mellé. Olyanok, akik szeretnék kivenni részüket a szobor elkészültéből és úgy gondolják, hogy a szobor megvalósítása nem csak egy kósza kezdeményezés, hanem bizonyíték a világnak arra, hogy Elvis Presley emléke él és ha kell egy maroknyi ember is össze tud fogni azért, hogy egy szobor elkészülhessen, aminek aztán a csodájára jár a világ!

A “Király” egyszerű, jóravaló, déli fiú volt, és az is maradt halála napjáig. Az egyszerű ételeket szerette a legjobban, szót értett az egyszerű emberekkel, s amikor tehette, segített a rászorulókon. Adakozó kedvességéről és jószívűségéről számos anekdota keringett. Sokszor olvashattunk a bulvársajtóban jópofa sztorikat bőkezű Cadillac-osztogatásáról, vagy vadidegenek kórházi számlájának kifizetéséről.

– írják a felhívásban.

A szervezők várják a zenekarok jelentkezését május 31-ig! Ha még nem jelentkeztél, akkor itt az idő, hogy részt vegyél az idei év legnagyobb összefogásában!