Az igazi Elvisről írt könyvet Barcs Endre

Barcs Endre azon kevés magyar ember közé tartozik, akinek megadatott az a lehetőség, hogy személyesen is találkozhatott Elvissel és 1982-ben, több barátjával közösen megalapították az Elvis klubbot, mely ma is meghatározó szereplője az Elvis emlékét őrző szervezetek között.

Barcs Endre könyve nem egy szokványos Elvis életéről szóló “celeb” könyv, hiszen ilyenből van egy pár. Az író koncepciója sokkal egyértelműbb és célratörőbb.

“Olyan könyvet szerettem volna a kedves olvasó elé tárni, ami nemcsak Elvist magát mutatja be, de azokat is, akik életében körülvették, akik segítették karrierjének elindulását, akik ott voltak mellette, amikor katonai idejét töltötte, ott voltak mellette a hangstúdióban, lemezeinek felvételénél, vagy ott voltak mellette, amikor a filmfelvevő kamera forgott.” – írja a nemrégiben létrehozott facebook oldalán.

A könyv a Király munkásságán keresztül szeretné bemutatni azt a társadalmat, amely Elvist körülvette, feleleveníti azt az időszakot, amikor Elvis utat tör magának, amikor minden ellenállás ellenére megteremt egy teljesen új zenei irányzatot, fenekestül felforgatva ezzel egy egész országot.

“Ez a könyv szándéka szerint azonban mindenekelőtt, egyfajta iránymutató, amolyan lexikon, amit bármikor elő lehet kapni a polcról, ha életével, munkásságával kapcsolatban valamire kíváncsiak vagyunk.”

Ezúton gratulálunk Barcs Endrének a könyv elkészítéséhez és ha a boltok polcaira kerül mi magunk is beszerzünk egyet.