Járd be az országot és érezd magad Amerikába!

Azt mindig is tudtuk, hogy Amerika a lehetőségek országa és azt is, hogy ott lehet enni a világ legjobb hamburgereit. (Evvel a kijelentéssel szerintem sokan vitatkoznának.) Nem mindenki teheti meg, hogy csak úgy kiruccan a tengerentúlra egy jó kis hambiért. De hál’Istennek vannak ebben az országban olyan vállalkozók, akik elhozzák nekünk az amerikai életérzést és megismertetik a magyart az amerikai hamburgerek és életérzés világával.
Ebben a cikkben összegyűjtöttük jó pár vidéki éttermet, amik ide varázsolják Amerikát. Álljanak most itt az ország nagyvárosainak legjobb amcsi kajáldái.

1. Fald Fel Amerika Retró Étterem, Pécs

A pécsi autóbuszállomástól pár méterre található egy impozáns és eltéveszthetetlen épület, ahol az amerikai életérzés átélhető. Bőséges választék vár minden oda látogatót, sőt ha elég bátor vagy, akkor bevállalod a Jet Giga Party Burgert, melynek súlya 4,5 kg! Fald fel Amerikát itthon!

http://www.amerikaetterem.hu/

2. Famous – American & Street Kitchen, Szeged

“Szeged egyetlen, kizárólag csak amerikai receptekkel dolgozó étterme, a Famous – American & Street Kitchen.”- kezdi bemutatkozását a weboldalon.
Itt többről van szó, mint egy sima hamburgerezőről. Ha erre tévedsz, akkor steaket, Mac and Cheese-t, Baby back bordát, Crispy Strips-et és isteni amerikai pitét is készítenek neked. Azt hiszem ezt kár lenne kihagyni.

http://www.famousszeged.hu/

3. Johnny’s Veszprém

Ez az étterem nem feltétlenül ismeretlen a főváros lakóinak, mivel Budán is található egy ilyen hely, de mi most inkább a vidéki és azon belül is a veszprémi helyre koncentrálunk.
Itt is van minden, ami szem-szájnak ingere. Burger, Hot-dog, csirkeszárny, mexikói kaja, shakek. A veszprémiek sem panaszkodhatnak igazán, ők is simán bele kóstolhatnak az “amerikai álomba”.

http://johnnys.hu/

4. Barney’s American Diner, Győr

A győriek igazi és hamisíthatatlan amerikai diner-e. Ha itt is egy jó kis burgerre vágysz, akkor kóstold meg a Fat Boy-t! Extra húspogácsa, panírozott hagymakarika és white relish szósz. Eléggé komolyan hangzik, kipróbálod?

https://www.facebook.com/barneysgyor/

5. Fald fel Amerikát, Debrecen

Ez nem ugyanaz a hely, mint Pécsen. Egy kicsit visszafogottabb a külcsín, de azért kajában itt is komoly felhozatal van. Ha Debrecen felé jársz, ugorj be egy jó hambira, aztán öblítsd le egy jókora sörrel, mint az amerikaiak!

http://faldfelamerika.hu/

6. Hot City Diner, Miskolc

Az első amerikai étterem a városban és nem is akármilyen. Abszolút hitelesen adja vissza az amerikai életérzést, mint a weboldala, mint az étterem. Olyan különleges ételek találhatóak meg itt, mint a Big Chopper Steak Burger, Red Hot Wings vagy éppen a Marsellus Wallace Wrap. Igazán különleges hely egy különleges városban. Itt (l)enni ér!

http://hotcitydiner.com

7. Dream Burger, Székesfehérvár

Egy hamburgeres, amit lehet szeretni. Itt is van kockás padló, régi amerikai autós képek a falon és hamburger több fajtában és méretben.

https://www.facebook.com/dreamburgers/

8. DinerM, Siófok

A 2000-es év nyarán nyitott Siófokon a DinerM Amerikai étterem, mely azóta egy lényeges színfoltja a siófoki Petőfi sétánynak. Ha valaki Siófokon jár és szeretne egy jót enni vagy megkóstolni az 50-60-as évek hangulatát, akkor érdemes felkeresni a DinerM Éttermet. – írják magukról a honlapon! Érdemes őket felkeresni a nyáron!

http://www.dinerm.hu/dinermmedia/?en_etlap,45

9. Fald Fel Amerikát, Eger

Ez már egy komoly étterem lánc, ami több városban is nyitott éttermet, köztük a fővárosban is. Ide nem is kell sokat írni csak nézd meg az ételeiket és összefut a nyál a szádban.

http://www.faldfelamerikat.hu/galleria