” A Rock and roll kultúra a miénk is” – Ilyen terveket sző a Rocky Monday 2018-ra

Tegnap este került megrendezésre a Rocky Monday Egyesület klub partyja a Funky Floorban. Volt beszélgetés, evés-ivás és persze egy évértékelő meg egy 2018-as tervezés. Erre a családias hangulatú rendezvényre kapott meghívást a Magyar Rockabilly is. Ott voltunk és elmondjuk,mi mindent terveznek a Rocky Mondaynál.

A beszélgetést Bajnok Attila az egyesület elnöke kezdte, aki az elején megköszönte a szervezeti tagok munkáját, többek között Gállos Istvánnak a Shake&Roll zenekar vezetőjének és Jampi Gabinak a kiváló R&R Dj-nek.

Lássuk a múltat!

A 2016-17-es évben 40 koncertet szerveztek, ebből egyet külföldön, Párkányban. Nyáron öltötték fel az egyesületi formát, a gyerek tánckaruk VB. 1. helyezéssel büszkélkedhet és 2018-ban a felnőtt tánckaruk lesz Dollyék hivatalos tánckara.

Attila úgy látja, hogy a mai ifjúság nem ismeri ezt a kultúrát így következésképen a zenekarok nem fognak tudni fizetőképes keresletet találni. A jegy ára maximum az 1.500 Ft-ot éri el, ennél többet nem fizetnek a vendégek.
Attila szerint 14 éves kor felett nem lehet hatni már a gyerekek zenei igényének kialakítására.

“Az egyesületi forma az, ami fent tudja tartani ezt a kultúrát” – mondta az elnök.

Nézzük a 2018-as terveket!

2018-ban tervezik a legnagyobb fejlődést az egyesületnél.

– December 29-én indul a Rocky Monday 4. évada az Amigo Bárban a Flying Times-al és minden hónap 4. péntekén újabb zenekarok húzzák majd a talp alá valót. A sorozat az Nka támogatásával valósul meg.
– Gyerek táborok szervezése Mezőberényben, ahol egy hatalmas és kiváló adottságokkal rendelkező helyszín található.
Ha már itt tartunk, akkor megemlítették azt is, hogy nem titkolt szándékuk, itt 2-3 éven belül egy fesztivált is csinálni.
– Videó klip forgatásba is belekezdenek, még pedig Tom White Big band zenekarával, akik “a Rocky Monday saját big band zenekara” – mondta Attila.

Természetesen további nagyszabású terveikről is mesélt az elnök.

Terveznek egy saját táncos-zenés darabot, aminek a forgatókönyvét Barcs Endre írja, aki szintén tiszteletét tette az eseményen. Ezt reményeik szerint 2-3 éven belül színpadra tudják állítani.

Lesz egy saját, hatalmas – közel 700 m2 területű – helyiségük a 6. kerületben. Lesz benne 200 m2 táncterem, bemutató tér, ahol a kíváncsiak megtekinthetnek pár relikviát a R&R korszakból, (ehhez Jampi Gabi is hozzátesz pár apróságot a saját gyűjteményéből) és koncert helyiség is.

Céljuk továbbá, hogy megszólítsák az ifjúságot, így kidolgoztak egy iskolai programot, ahol zenekarokkal együttműködve, egy kis betekintést nyújtanának a rockabilly korszakba. Ez még nem valósult meg sajnos, mert nem sikerült pénzhez jutni a Könnyű zenei kollégiumtól. De ami késik, nem múlik.

Új weboldaluk is van (itt megnézheted), ahol nyomon lehet követni az újdonságokat.
Ha valaki szeretne taggá válni az egyesületben, évi 6.000.- díjbefizetéssel könnyen megteheti. Cserébe kedvezményeket kap (tábor, táncoktatás és koncert belépők árából)

Attila után, Gulya István ‘Mikey’ is szót kért. Megköszönte Attila munkáját és tett néhány kiegészítést az elmondottakhoz.
A táncoktatás kifog egészülni modern-kortárs, társastánc és versenytánc képzéssel is.
Ő is kiemelte a Mezőberényi hely különlegességét és felvetette az ötletét, egy Lakeside Weekend 2.0-nak.

Tervekben és célokban nincs hiány az egyesületnél.
Ha további érdekességeket szeretnél olvasni róluk kattints a facebook oldalukra.