Szerelmi történet: Elvis és Priscilla

Valentin nap alkalmából úgy gondoltuk, mi is megemlékezünk erről a napról, még pedig úgy, ahogy mi tudunk. Egy szerelmes történettel a rock and roll történelem egyik leghíresebb, legviharosabb és talán legszenvedélyesebb párosáról. Ismerjétek meg Elvis Presley és Priscilla Presley megismerkedésének történetét.

Priscilla családjával Németországban élt, mivel mostoha apja (Paul Beaulieu) a US Air Force tisztje éppen ott állomásozott. Mily meglepő, pont abban az időben, amikor Elvis is Németországban tartózkodott, mint katona. Priscilla mindössze 14 éves volt, mikor először találkozott Elvissel Wiesbadenben.

Gyakran Priscilla kilógott az Eagles Clubba, egy helyi szórakozóhelyre, ahol elmondása szerint csak hallgatta a zenelejátszót és levelet írt a barátainak. Egy alkalommal oda lépett hozzá egy jóképű 20-as éveiben járó fiatalember és megszólította. Currie Grant volt az. Megkérdezte Priscillát, hogy lenne-e kedve találkozni Elvissel, mivel ő elég jóba volt vele. Priscilla természetesen boldogan elfogadta a meghívást.

Elvis akkor Bad Nauhiemben élt, és 1959. szeptember 13-án vasárnap 40 perc kocsikázás után találkozott Elvis és Priscilla. Azonnal megkedvelte az akkor igencsak kiskorú lányt. Egész este imponált neki, külön neki játszott dalokat és szinte folyamatosan tartotta vele a szemkontaktust. Priscilla idegességében nem sokat beszélt, de teljesen elbővülte őt a leendő férje sármja.

Az első este után a fiatal lány képtelen volt tovább az iskolára koncentrálni. Senkinek nem mondta el, hogy ismeri Elvist.

” Ki hinné el nekem, hogy tegnap este Elvis házában voltam.”

Sokat foglalkoztak azzal a ténnyel, hogy Priscilla még csak 14, amikor a pár bemutatásra került, de a fiatal lány érett volt a korához képest, és Elvis ezt szem előtt tartva vállalta a következményeket.

Rendszeresen kezdtek találkozni egymással, úgy viselkedtek, mint egy pár. Elvis gondoskodott róla, meghallgatta, beszélgettek és ez így ment 6 hónapig egészen addig, míg vissza nem kellett térnie az USA-ba.

Priscillát lefotózták a reptéren, mikor Elvis visszatért Amerikába. A fotó a Life magazinban jelent meg, és ebből kifolyólag kicsit nagyobb nyilvánosságot kapott a kapcsolatuk.

Miután Elvist elbocsátották a hadseregtől, a kapcsolattartásra telefonon és levélben volt lehetőségük. A távozás után nem sokkal később, különböző hírek láttak napvilágot, miszerint Elvis találkozgat Nancy Sinatrával. A Beaulieu lány hangot adott nem tetszésének, de Elvis megnyugtatta, hogy ezek csak pletykák. Ő az egyetlen lány, akivel találkozgat és hozzá kellett szoknia, hogy ez evvel jár.

Az elkövetkező időszakban több hölggyel is hírbe hozták a Királyt. Anita Wood, Juliet Browse és Tuesday Weld.
priscilla

Aztán 1962. márciusában Elvis meghívta magához Priscillát Los Angelesbe. A lány örült és boldog volt, de tudta, hogy nehéz lesz meggyőzni a családot, főleg az apját.
Az anyuka viszonylag könnyen belement, de az apának voltak feltételei, ráadásul elég szigorúak.
Kikötötte, hogy a 2 hetes nyaralás csak szünidőben lehetséges, első osztályú menettérti jegyet kell küldenie, mindennap írnia kell és pontos tervet kért, hogy mikor, mit néznek meg a L.A.-ben és végül a barátaival kellett maradnia Shirley és George Barrissal.

A következő időszak csodálatosan telt a párnak. Kijátszották a szülőket és előre legyártottak egy hétre elegendő levelet és megkérdték a komornyikot, hogy minden nap adjon fel egyet. Ezután a pár a Hotel Casinoba utazott és lakosztályt béreltek.
Elvis nagyon szerette, ha egy nő szép ruhát és erős sminket viselt ezért Priscillának is bevásárolt és elvitte fodrászhoz és sminkeshez. A fiatal és ártatlan lányból egy igazi nőt varázsolt.

Hazatérése után 6 hónapot kellett várni a következő utazásra. Eljött a karácsony és újból megkellet győzni a szülőket.
Elvis arra kérte a Beaulieu tábornokot, hogy a lánya Memphisbe fejezze be az iskolát. Elvis biztosította a családot, hogy minden segítséget megad a lánynak. A család két tűz közé került. Végül beleegyeztek és a lányuk elhagyta Németországot.

Házasságukra 1967. május 1-én került sor Las Vegasban. Kapcsolatukban sok minden történt, de erről majd egy másik cikkben. 🙂
elvis-priscilla-wedding5

Forrás: http://priscilla.elvispresley.com.au/