Így indult hódító útjára a Pin-up divat

A Pin-up girl-ök már az első világháborúban is megjelentek, fotóikból vagy az abból készült művészi alkotásokból képeslapok, reklámok készültek, amit a fronton szolgáló katonák kitűztek az ágyuk fölé. Ebből keletkezett a szójáték is.

A második világháborúra Hollywoodnak köszönhetően picit lazult a nők erkölcse, meg lehetett mutatni egy szép lábat, vagy egy tökéletes dekoltázst. Mivel Nők is dolgoztak a háborúban, elterjedt az egyenruhás ábrázolás is. Akik otthon maradtak és gyerekeiket akarták felnevelni, gyárakban voltak kénytelenek dolgozni, és hogy érezzék, milyen jó ez nekik, pompás propagandát készítettek. Rosie piros pöttyös fejkendője máig divat.
A huncut hölgyekről készült képek olyannyira lelkesítették a katonákat, hogy engedélyt kaptak repülőik díszítésére is, így elterjedt a NOSE Art.

Ma már nehéz elképzelni, miért hozta ez lázba a férfiakat, de akkor még Play boy magazin sem volt. Az első képes újság ’53-ban jelent meg Marylin Monroe meztelen képeivel, Glamour Stílusban, amit ’49-ben készített róla Tom Kelley. Ezzel párhuzamosan jelentek meg egy fényűzőnek semmi esetre sem mondható stúdióban készült, fétis-kikötözős-erotikus fotók Bettie Page-ről. Őt már nem szívesen tették a kirakatba, de gyorsan terjedtek a róla készült anyagok. 1955-ben egy szál mikulás sapkában került a Playboy-ba.

De vajon miért maradt ez máig divat?

Mert reményt adott az embereknek a jövőt illetően. Legyen férfi, nő, gyerek. Színes, vidám képek, kicsit szexi, de nem közönséges fiatal hölgyekről a hétköznapjaikban. A tini lányok és asszonyok is így szerettek volna kinézni, így lemásolták ruháikat. A divatot gyakorlatilag a külvárosi nagymamák, anyukák varrógépén készült ruhák formálták. Nem volt annál szexibb, ha egy szoknya fellibben. A tini lányok előszeretettel viselték táncmulatságokon különböző díszítéssel.

Egy jól sikerült pin-up képpel bármit el lehetett adni, így Amerika különböző államainak védjegyeit is gyorsan felhasználták, cowboy girl, mexikói vagy hawaii girl vagy akár a belevaló motoros lány képében.

rosie
A beat láznak majdnem sikerült eltörölnie ezt a szépséges kultuszt, de Rosie plakátját újra felfedezték az 1980-as évek elején, és széles körben reprodukálták sokféle formában, amit gyakran a “Meg tudjuk csinálni” vagy “Rosie the Riveter” -nek is neveztek, miután egy erős női háborús termelési munkás ikonikus alakja volt. A “Meg tudjuk csinálni!” kép a feminizmus és az 1980-as évek elején kezdődő egyéb politikai kérdések előmozdítására szolgált.
A kép 1994-ben a Smithsonian magazin borítója lett, és 1999-ben az Egyesült Államok egyik első osztályú postabélyegévé alakult. 2008-ban több amerikai politikus kampányanyagába építették, és 2010-ben egy művész átdolgozta. Az első nő lett Ausztrália miniszterelnöke. A poszter a Nemzeti Archívum és Rekord Adminisztráció tíz leginkább kért képének egyike.

1984-ben Madonna – Material Girl videoklipje Marylin Monroe glamour stílusában készült. Letarolta a világot a Stray Cats, a rajongóknak ruha kellett, márkák alakultak és Pin-up lányokkal reklámozzák máig termékeiket. Dita von Teese divatba hozta a burlesque-t és 1999 óta többször szerepelt a Play Boy címlapján.

Magyarországon vagyunk, így néhány magyar pin-up girl-t szeretnék nektek bemutatni.

Victory Vintage model

Foglalkoztatott modell. A DRK márka is az arcává tette így köszönt le ránk a plakátról.

0c42e5637ce0102fc779ac73fa3e6b23

Photo: Crashdoor productions, Model: Victory Vintage Model, Hair:Diamant Dia, Make-up: Bácsi-Czédli Krisztina, dress: TiCCi Rockabilly Clothing

Photo: Crashdoor productions, Model: Victory Vintage Model, Hair:Diamant Dia, Make-up: Bácsi-Czédli Krisztina, dress: TiCCi Rockabilly Clothing


Kyra Blaze

Mentős hölgy lett, igazi pin-up girl hivatás, egy angol márka is szponzorálja ruhákkal.
ticci_2013_IM_master_domolky_WEB_004

ticci_2013_IM_master_domolky_WEB_007

Sebők Niki

Igazi Betty Page külsővel rendelkezik. Hétköznapi munkája mellett fotózások és bemutatók közt rohangál. A 2017-es Miss Pin-Up Hungary III. helyezettje lett.

20727980_1024852790989691_2934064453409742463_n

Photo: Kopasz Zsolt, Model: Sebők Niki, Miss Pin-Up Hungary 2017/III. Hair: Marietta Stugel, Make-up: Birkás Timi, Dress: TiCCi Rockabilly Clothing Zjanx: Sunny Diner

Photo: Kopasz Zsolt, Model: Sebők Niki, Miss Pin-Up Hungary 2017/III.
Hair: Marietta Stugel, Make-up: Birkás Timi, Dress: TiCCi Rockabilly Clothing
Zjanx: Sunny Diner

A témáról könyvet is lehetne írni, én most csak kis betekintést akartam adni a pin-up lányok különböző stílusairól.

A cikket köszönjük a TiCCi Rockabilly Clothing-nak.


Karácsonyi ötletek a rockabilly szerelmeseinek

Hamarosan itt a karácsony, a szeretet és az ajándékozás ünnepe. Gondoltuk segítünk nektek pár ötlettel az ajándék választásban vagy abban, hogy Ti mit kérjetek a Jézuskától.
Ebben a cikkben kigyűjtöttünk pár rock and roll-al kapcsolatos ajándék ötletet, amivel Ti is meglephetitek szeretteiteket vagy saját magatokat.

1. Rock and roll táncokatás

Az év eleje mindig a fogadalmak betartásának legizgalmasabb pillanata. Ilyenkor mindenki lelkes és határozott a kitűzött cél elérése érdekében. Ha egy ilyen táncoktatással lepsz meg valakit, azzal nem csak egy ajándékot adsz, hanem jó befektetést is hozol, mivel legközelebb már többen tudtok elmenni koncertre táncolni. Erre kínál lehetőséget Budapesten a Goldance Tánciskola.

2. Rock and roll képek a falra, egyenesen Amerikából

Ha van olyan ismerősöd, aki rajong az amerikai dolgokért vagy csak szeretnéd feldobni valakinek a nappaliját, akkor nézz körül a American Garage Webshopjában. Biztos, hogy találsz valamit, ami elnyeri a tetszésed.

3. Egy felejthetetlen Elvis Show Budapesten

Ez a program igaz nem karácsonykor lesz, de biztos nagy örömét leli benne, akinek adni fogják. Egy igazi remek produkció, amit igazán kár kihagyni. A jegyek már elérhetőek az Eventim hálózatában.

4. Szilveszteri Rock and roll party

Két legyet is ütsz egy csapásra! Meg van egy király karácsonyi ajándék és mellé már a szilveszteri programot is megoldottad. Több kiváló program is van szilveszterkor, például Szegeden a Jampec Party, vagy itt Budapesten a Brillantin, a Duckers és az Ati and the Shadowbirds szervez szilveszteri mulatozást.

5. Lepd meg kedvesed egy iagzi Pin-up ruhával!

Ha a buliban azt szeretnéd, hogy minden tekintet a párodra szegeződjön és büszkén gyűjtse be az elismerő pillantásokat, akkor nézz körül Ticcinél. Biztosan lesz olyan, ami bejön.

6. Egy igazi rock and roll fesztivál itthon a legjobb

Nyáron többen is szerveznek itthon rockabilly fesztiválokat és már sok helyen megvannak a 2018-as időpontok. Ha még nem jártatok ilyen helyen akkor feltétlenül nézz körül és foglald le a helyeteket!

7. Küldd el a pasid borbélyhoz!

Csakhogy egy igazán férfias ajándék is legyen a felsorolásban. Újra divat borbélyhoz járni, ahol nem csak a hajat, hanem az arcszőrzetet is rendbe teszik. Ha egy ilyen helyre kap ajándékot a párod tuti a siker.
Ilyen hely például a Barber Shop.

8. Fenyő nélkül nincs karácsony

És végül az aduász! Ha tuti nem szeretnél mellé lőni például a szülőknél, akkor vegyél nekik egy páros belépőt az idei Fenyő koncertre. Ezt mindenki élvezni fogja!

Reméljük sikerült nektek egy kis inspirációt nyújtani és megtaláljátok a megfelelő karácsonyi ajándékot!
Sok sikert!


Egyenesen az Egyesült Királyságból – Ismerd meg a Saint Dom and the Sinful zenekart

Szeretnénk egy neo rockabilly zenekarról írni, akik egyenesen az Egyesült Királyságból kerestek meg minket, hogy mutassuk be nektek az újonnan kiadott lemezüket. Nagyon szívesen teszünk eleget az ilyen kéréseknek, mert ez azt is bizonyítja, hogy az oldalunk a külföldi előadók számára sem ismeretlen. Akkor álljon most itt a Saint Dom and the Sinful zenekar bemutatkozója. 

A zenekar 2010 óta zenél ebben a felállásban, de a banda szövegírója, gitárosa és vokalistája, Dom Malia, már 1980 óta zenél a zenekarban egy korábbi felállás szereplőjeként. Rajta kívül a csapatot Mark Copain erősíti a dobnál és Peter Turner a nagybőgőnél.

Screenshot_20171112-180418
Az albumot két év alatt rögzítették és Holywell Dene néven kerül majd kiadásra. Egy 16 oldalas borító is a CD része, ami tartalmazni fogja a szövegeket, fotókat és információkat a zenekarról.

A Slap That Bass Rockabilly oldal a következőt írja a CD-ről.

“Véleményem szerint ez az egyik, ha nem a legjobb neo rockabilly album, amit volt szerencsém 2017-ben meghallgatni.
Ez a kiváló lemez tele van 12 remek, saját dallal.
Amint az CD elindul, azonnal tudod, hogy ez egy neo-Rockabilly robbanás lesz, és én nem voltam csalódott.”

A zenekar megajándékozott minket egy ajándék CD-vel is, ami hamarosan postán érkezik meg hozzánk. Ha megkapjuk mi is belehallgatunk és elmondjuk róla véleményünket.


Priscilla Presley fantasztikus formában van.

Nem régiben jelent meg egy cikk a DailyMail-en, ahol Priscilla egy interjúban mesélt az Elvis turnéról.

Nem kis sokkot okozott a rajongóknál Priscilla megjelenése, akik Twitteren szóvá is tették, hogy milyen jól néz ki 72 évesen.

46896ADA00000578-5099961-Discussions_Aside_from_her_appearance_the_American_beauty_discus-m-118_1511176074744

468968ED00000578-0-image-a-94_1511175625691

“Mit csináltál az arcoddal?” – tették fel a kérdést többen, hiszen ránézésre meg nem mondaná senki, hogy a rock and roll király felesége 72 esztendős. Többen nem tetszésüket fejezték ki, mondván úgy néz ki, mint egy ijesztő szörny valami horrorfilmben – írták a rajongók Twitteren.

Priscilla nagyon komoly munkát fektet abba, hogy megőrizze férje emlékét. A Lorraine showban többek között beszélt egy új Elvis albumról és a karácsonyi turnéról.

Priscilla hamarosan hazánkat is meglátogatja, hiszen 2018-ban nagyszabású Elvis show-t hoznak Magyarországra.


A hétvégén Budajenőn jártunk

Szombaton este Budajenőn a Hagyományőrzők házában egy estére a rock and rollé és a felhőtlen bulizásé volt a főszerep. Nagy megtiszteltetés volt részt venni rajta, mert egy újabb felejthetetlen élménnyel gazdagodtunk mi is és persze a közönség is. A bált “A budajenői óvódásokért” alapítvány szervezte, a lelkes szülők támogatásával.

Ami először szembe tűnik, hogy milyen sokan össze tudnak fogni, hogy egy igazán korhű rendezvényt összehozzanak. Aztán eszembe jut, hogy ebbe mi is egy kicsit betudtunk segíteni.
A díszítés magáért beszélt, hihetetlen kreativitással dobták fel a házat és az asztalokat. Mindenhol pöttyös díszítés, bakelit lemezek és Elvis képek néztek velünk farkas szemet. Természetesen a bál, ha ugyancsak közvetve, de az óvódás csöppségekről szólt, így ők is kivették a díszítésből a részüket és olyan ügyes képeket készítettek, hogy az ember örömmel csodálta őket.

Az est egyik főfellépője (az óvónők tánca után), a Leonardo Pickup Trio volt, akik fergeteges hangulattal és őrült jó slágerekkel szórakoztatták a közönséget. A másfél órás koncertjüket, becsületesen végigjátszó zenekart a végén alig akarták elengedni. A visszatapsolás után újra a húrok közé csaptak. A közönség imádta őket, vastapssal jutalmazták a zenekar tehetségét.

Természetesen volt tánc is, hiszen nincsen rock and roll party tánc nélkül. Az első dallamok felcsendülése után nyomban egy profi táncospár indította be a bulit, aminek hatására többen a parkett közepére merészkedtek.

Volt tombola, melynek egyik nyereményét, egy hatalmas képet az American Garage ajánlott fel.

A koncert után Dj szórakoztatta a közönséget és buliztak együtt hajnalig.

Ezúton köszönjük az alapítvány elnökének az együttműködést, és hogy a Magyar Rockabilly partnere lehetett ennek a rendezvénynek.

A rendezvényen készült képeinkért görgess lejjebb.

23798957_10208895689668339_2080350588_o

23798937_10208895689308330_1178559169_o

23798206_10208895689428333_1226195403_o

23769982_10208895689788342_1065675988_o

23825544_10208895689588337_663892164_o

23828956_10208895688988322_2058643358_o

23770129_10208895689148326_262045184_o

23798319_10208895689708340_1252808418_o

23828615_10208895688908320_781580401_o

23770077_10208895689468334_193840935_o

23770023_10208895689188327_308117769_o


Izgulhatunk az Eurovízión

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de én nem igazán néztem eddig az Eurovíziós Dalfesztivált. Valahogy nem kötött le és soha nem tudtam 10 percnél többet a TV előtt ülni. Na de 2018-ban lesz kiért izgulni.

Tegnap bukkantunk egy képre a Nyughatatlan zenekar facebook oldalán. Egészen konkrétan erre a képre:

23658339_1162808937084681_928522984870715236_n

Nem kell túl sokat gondolkodni, hogy rájöhessünk, a zenekar indulni fog a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon. Reméljük, hogy egy igazi ütős számmal készülnek a Kornélék, bár ahogy őket ismerem a tudásuk legjavát fogják ebbe beleadni, mint mindenbe.

Mindenesetre így már lesz értelme nézni a műsort és szurkolni a zenekarnak.
Hajrá!

Ha szeretnéd a zenekarral készült interjúnkat elolvasni akkor kattints ide.


Egy autó 50 évig csendben a föld alatt

Volt egyszer az 50-es évek második felében egy amerikai kisváros, az oklahomai Tulsa. Ebben a városban sok fiatal ember élt, akik egy szép napon kitalálták, hogy mi lenne, ha 50 évre egy időkapszulába zárnának egy vadonatúj autót.
Ez annyira megtetszett a város többi lakójának is, hogy rögvest neki láttak markolóval egy hatalmas gödör ásásának.
1957. június 15-én a városlakók kíváncsi szeme láttára leeresztettek a gödörbe egy alig 4 mérföldet járt, 1957-es évjáratú Plymouth Belvedere-t, amit a közvélemény csak Miss Belvedere-ként említett.

74cc30cb9eb457dde3b1ff29de31b9eb
A nagy nap

A cél az volt, hogy a 2007-ben élő emberek megtudják, hogy 50 évvel korábban, milyen autókkal jártak az akkori lakosok. A kesztyűtartóba berakták az autó kulcsain kívül, egy doboz cigit, egy női táska korhű tartalmát és egy kifizetetlen parkolójegyet is. A csomagtartóba sört és 4 gallon tartalék benzint raktak.
50 év hosszú idő és nehezen lehetett megmondani, hogy 2007-ben benzinnel fognak-e járni az autók, mivel úgy gondolták, hogy Amerika feléli majd kőolaj tartalékát és ezzel a félrerakott benzinnel be lehet indítani majd a V8-ast.

Nem bízták a véletlenre az autó sorsát, mivel a tombolán ez volt a nyeremény, amelyre 812 ember nevezett be.

Az utolsó pillanatok és 4 gallon benzin

Az utolsó pillanatok és 4 gallon benzin

A játék lényege az volt, hogy a résztvevőknek meg kellett tippelni, hogy Tulsa városának 2007-ben mennyi lesz a lakosa, amikor ugyebár az autót kihantolni terveztek kriptájából.

A jelentkezők neve felkerült egy mikrofilmre, amit szintén a kesztyűtartóba helyeztek el. Egy fémhordó is hozzá tartozott a “szertartáshoz”, amibe belekerültek légi fotók, üzenet a polgármestertől és egy 48 csillagos amerikai zászló.
A jövő nyertese számára nyitottak egy 100 dolláros bankszámlát is.
Az autót vízhatlan réteggel bevonták majd ezt követően a kriptát lezárták és csupán egy emléktáblával jelölték meg annak helyszínét.

50 évvel később

2007. június 14-én feltárták az autó szarkofágját.
Meglepetés volt bőven, mivel feltáráskor az autó tetejéig bűzös, iszapos víz állt, ami keveredett az autóból kifolyt folyadékokkal.

A közeg nagyon kedvezett a vadonatúj autó hirtelen pusztulásának, amely ráadásul a járművet 50 éven keresztül rágta. A pusztítás minden emberi képzeletet felülmúlt. Június 15-én a nagyközönség igencsak megdöbbent az autó színpadra állításának pillanatában.

A szivattyúzás utolsó pillanatai

A szivattyúzás utolsó pillanatai


Azért tartogatott meglepetést is, hiszen a króm alkatrészek némi törölgetés után újra felsejlettek, a gumikat felfújták. Az autó utastere gyakorlatilag megsemmisült, mindezzel együtt a kesztyűtartóba helyezett tárgyak egy része is.

Az ide elhelyezett indítókulcs eltűnt, a tombolán szereplő állampolgárok mikrofilmjével együtt. Egy rúzs és két fésű azért még felismerhető maradt. Az autó mögött lévő hermetikusan lezárt fém időkapszula az évtizedeket azért teljesen sértetlenül túlélte.

A tombola húzás során a legpontosabb tippet Raymond Humbertson határozta meg, 2286 fő különbséggel.
A 100 dolláros bankszámlának szomorú következménye lett, hiszen az úriember, aki ezt átvehette volna sajnos elhunyt 1979-ben, felesége pedig 1988-ban ment el, gyermekeik pedig nem születtek.
Így hát a 100 dolláros bankszámla a legközelebbi rokonokhoz került, akik 2007-ben a 90-es éveiket taposták.

A győztes hölgyek

A győztes hölgyek

A remény

2007-ben egy bizonyos Ultra One nevű cég elvállalta, hogy rozsdátlanítja az autót és a felújítás talán valahol máshol kezdetét veheti!
A munkát hat hónapra vállalták belekalkulálva az esetleges csúszásokat. 2008-ban még láthatóak voltak a munkálatok az autóról, majd decemberben a cég hirtelen mindent törölt az oldaláról. Nem is lehetett tudni 2009 májusáig semmit. Ekkor bukkantak fel friss képek az autóról. Ezeken jól látható, hogy a rozsda kívülről el lett távolítva, mivel a felújításhoz beszereztek egy donor autó karosszériát, melyből a főbb részleteket átépítették. Mindezt azért, hogy a kaszni fel legyen javítva helyenként.
Az autóval kapcsolatos jelek a jövőt illetően biztatóak voltak.
Újabb pár évvel később

A New York Times 2012-ben meglátogatta az Ultra One céget, mert kíváncsiak voltak az éppen aktuális állapotra. Megkeresésükre kiderült, hogy az autót egy sarokba helyezték el, szintén magára hagyatva. Kiderült, hogy a cég rengeteg pénzt ölt bele a helyrehozatalba. A külső rozsda lepucolásán kívül gyakorlatilag nem történt semmi, ezért úgy döntöttek, hogy abbahagyják a projektet. A munka során kiderült az autónál a hajtás és a motor érintetlen volt az utastérrel együtt.

A műszerfal

A műszerfal

Jól látszik rajta az idő vasfoga

Jól látszik rajta az idő vasfoga

A motor

A motor

Kivételt képez ez alól a műszerfal és a kormány, amelyet borzalmas állapotban találtak. Ekkor az autó tulajdonosának egyike már betöltötte a századik születésnapját és ezzel az ingóságukkal nem volt erejük foglalkozni.
Tulsa városa nem volt büszke az autóra és nem akarta kiállítani, pedig Dwight Foster az Ultra One cég vezetője felajánlotta az autót a városnak.

Tulsának ebben az időben már kellemetlenek voltak a történtek és méltatlannak találta az autó visszavételét. A “kis hölgy” senkinek sem kellett.

A történteken többen is felháborodtak, hiszen az USA egy autós nemzet és nem méltó, hogy így bánjon egy járművel.

2015-ben aztán eldőlt a sorsa a legendás autónak. Foster talált neki új otthont a Historic Auto Attraction múzeumban, ahol kiállítják. Az autó végre újra él kihantolt időkapszulaként egy múzeumban látványosságként.

Tulsa városa nem tanult az esetből és újból időkapszulába zártak egy autót. Ezúttal egy Plymouth Prowler prototípus lett az áldozat 1998-ban, újabb 50 évre. Hogy ennek mi lesz a sorsa nem tudni, mindenesetre csak remélni tudjuk, hogy szebb idők várnak rá, mint Miss Belvederre.

Így zárták el 50 éve a kis kocsit

És így szedték darabokra 50 évvel később


“Mi voltunk a négytagú trió” – Leonardo Pickup Trió interjú

A Leonardo Pickup Trióval történő beszélgetés viszonylag új alapokra helyezte a zenéről és a zenekarokról való felfogásom. Egy kicsit több, mint egy éves zenekarról beszélünk, akik tele vannak ötletekkel, lelkesedéssel és alázattal. Másfél órát beszélgettünk és ezalatt sok minden szóba került, de túl sokat nem kellett kérdeznem, ömlött belőlük a szó, pedig azt gondoltam, hogy vasárnap reggel nem lesznek szószátyárok, de az első korty kávé legördülése után beindultak.

– Hogy vagytok? Milyen volt a tegnapi nap?

Cserni László: Jól vagyunk, köazönjük! Kicsit fáradtan. Én kettőkor jöttem el tegnap este.
Kaltenecker Attila: Én nem bírtam addig.

– Mi volt tegnap?

CS.L.: Tegnap rendeztük meg a Fifty’s-ben a III. Leonardo Pickup Trió Klubbot. Pont arról beszélgettünk idefelé, hogy hosszabb műsorral készülünk, mert sokan érkeztek a buli vége felé. Legközelebb szeretnénk nekik is játszani pár dalt.

– Sok zenekar nem csinál ilyen klubestet. Ti miért döntöttetek mellette?

Papp Zsolt: Régen még a 80-as években voltak ilyen klubok. Például a régi Metro klub, ahol egyik héten a 20729668_1849335188426239_636713988187148034_nFenyőék a másik héten meg a Dollyék tartottak ilyen klubesteket. Volt zenélés, beszélgetés, evés-ivás. Sokkal közvetlenebb volt az egész.
Cs.L.: Igen ezt fontosnak tartjuk, hogy legyen kapcsolat a közönséggel és minél többen ismerjenek meg minket és a zenénket. Legyen egy kialakult rajongó táborunk.

– Honnan jött a zenekar alapítás ötlete?

Cs.L.: Én már nagyon rég óta rágtam a Taki fülét, hogy szeretnék egy saját zenekart. Azt mondta, hogy ő benne van, de kellene egy bőgős. Egyszer csak felhívta a Zsoltit, átadta a telefont…
P.Zs.:

Ez konkrétan úgy nézett ki, hogy láttam, hogy hív a Taki, felvettem és mondtam neki, hogy: “Szia Taki, mondjad!” Erre beleszólt Csipu a telefonba, hogy: “Szia, mától te vagy a zenekarom bőgőse”. Én nem kérdeztem semmit csak mondtam, hogy rendben.

K.A.: Én aztán később csatlakoztam mint dobos, a Taki helyére.

– Honnan jött a név?

P.Zs.: Csak annyit mondok: Leonardo DiCaprio.
Cs.L.: Igen, Taki híresen jó szóvicceket gyárt, és 2015 decemberében mikor alakultunk, akkor mindenki arról beszélt, hogy vajon megkapja e szerencsétlen az Oscar díjat. És mikor megkapta, akkor Taki előrukkolt egy kedves poéncsokor kíséretében a nevünkkel.

– De ha jól emlékszem, akkor volt egy énekesnőtök is.

K.A.: Igen, de sajnos másfelé vittek az útjaink.

– A nevetekbe trió van és mégis 4-en játszottatok benne.

Cs.L.: Igen, mi voltunk a négy tagú trió. (mindenki nevet)

– És milyen volt az elmúlt 1 év?

Cs.L.: Nem olyan régen beszéltük, hogy nagyon sokat haladtunk előre ebbe az egy évben. Vannak saját számok, ötletek és folyamatosan születő dalötletek. A jelenlegi műsorainkban 2 dalt játszunk ezekből.
K.A.: Igen tényleg sok megkeresés volt és sok rajongóra tettünk szert.
P.Zs.: Egyszer például játszottunk a Fifty’s-ben és bejött egy pár, elegánsan felöltözve. Aztán kiderült, hogy a lányuk esküvőjéről jöttek el bulizni, mert az ottani buli nem tetszett nekik. Teljesen ledöbbentünk. Gondold el milyen volt utána játszani?
22851756_1926431387383285_1438776368911196219_n

– Vannak tervek és célok?

K.A.: Igen azok mindig vannak. A rövidtávú cél, hogy a klubestek sikereit tovább növeljük. Ez úgy tűnik menni fog és jövőre még több újdonsággal és meglepetéssel készülünk.
Aztán szeretnénk idén nyáron több kiszemelt fesztiválon is fellépni.
A távlati cél pedig, hogy a zenekar kiegészülhessen fúvósokkal, ilyen Brian Setzer Orchestra jelleggel. Vannak számok, amik kifejezetten jól hangzanak fúvósokkal. Ez a folyamat már el is indult, a készülő lemezen már hallható is lesz.

– Ilyen itthon a rock and roll érában nincs?

K.A.: A Group ‘n’ Swing van hasonló produkcióval, de ők kifejezetten csak swinget játszanak. Mi viszont a R&R számokat szeretnénk feldolgozni. Egy igazi nagyszínpados produkciót szeretnénk összehozni.

– Hogyan látjátok itthon a zenei piacot?

Cs.L.: Sok jó zenekar van és jó zenészek játszanak benne.
K.A.: Igen, de nehéz itthon érvényesülni. Én nem hiszek abban, hogy itthon valaki csak a zenélésből meg tud élni. Mindhármunknak van rendes polgári foglalkozása, de ha van szabad pár perced már dúdolsz is és gondolkodsz a következő dalötleten.
P.Zs.: Nézd meg azt is, hogy van olyan hazai zenekar, akik itthon alig adnak koncertet. Viszont egész évben turnéznak a keleti parton, aztán mennek a nyugati partra, majd hazajönnek adnak itt egy koncertet és mennek vissza.
A hazai közönség pedig alig ismeri őket.

– Rockabilly vagy inkább rock and roll zenekar vagytok?

Cs.L.: Inkább a kettő között.

– Lemez?

Cs.L.: Tervben van persze. Sőt! A bemutatkozó anyagunk néhány szólam híján már fenn van a stúdióban. Decemberre szeretnénk előrukkolni vele. Közben pedig íródnak a saját dalok, melyekhez már tervezzünk a Leonardo első teljes egészében saját lemezét.


Elkalauzolunk a 1950-es és 60-as évek Amerikai nagyvárosaiba

Egy igazán különleges gyűjteményre bukkantunk az interneten.

Vivian Maier egy New York-i születésű amatőr fotós volt, aki több ezer képet készített az 1950-es és 60-as években New York és Chicago utcáin.

Vivian Maier (1926. február 1. – 2009. április 21.) életéről nem sokat lehet tudni. Feminista és szókimondó hölgyként ismerték, aki imádta a külföldi filmeket, azonban magánéletében távolságtartó volt. New Yorkban született, Franciaországban nevelkedett, majd visszatért az Egyesült Államokba. Chicagóba gyermekfelügyelőként dolgozott több mint negyven éven keresztül.

Az évek alatt több mint 100 000 fotót készített az emberekről és a városi életről, melyeket soha senkinek nem mutatott meg. A képek többsége Chicagóban készült, de Maier sokat utazott és bárhová is ment, mindenhol rengeteg képet készített.

Fotói sokáig teljesen ismeretlenek voltak, majd 2007-ben John Maloof 400 dollárért megvásárolta a negatívokat. A képeket elkezdte feldolgozni, és hamar feltűnt neki Maier fotós tehetsége. Először 30 000 negatívot vásárolt, majd amikor rádöbbent, milyen hihetetlen gyűjteménnyel áll szemben, megvásárolta az összeset, több mint 100 000 darabot. A fotókat 2011-ben egy könyvben jelentette meg, Vivian Maier: Street Photographer (Vivian Maier: Utcai fotográfus) címmel. Ezután sorban rendeztek kiállításokat Maier képeiből szerte a világban.

A képek elérhetőek ezen a honlapon: http://www.vivianmaier.com/

Összegyűjtöttünk pár hihetetlen képet

utcakepek-26

utcakepek-16

utcakepek-13

utcakepek-11

utcakepek-10

utcakepek-8

utcakepek-31

utcakepek-34

utcakepek-3

utcakepek-27

utcakepek-15


5 tény, amit nem tudtál az Elvis szobor előkészületeiről

Már korábban írtunk a Magyar Elvis Klub célkitűzéséről, miszerint szobrot szeretnének avatni Budapesten a Rock and roll királyának, Elvis Presleynek. Ehhez adománygyűjtésbe kezdtek és összefogásra hívták a hazai Elvis rajongókat.
Ebben a cikkben megosztunk veletek öt tényt, ami a szobor körüli előkészületről szól.

1. A Japán Elvis klub számlát szeretne nyitni a szoborgyűjtésre.
A hazai klub nagyon jó kapcsolatot ápol a kinti rajongókkal és egy alkalommal felajánlották, hogy ők maguk is beállnak a kezdeményezés mögé és pénzt gyűjtenek a megvalósításra.

2. Az eddigi legnagyobb adomány 100.000 Ft, a legkisebb 300 Ft volt.
Sok kicsi sokra megy, tartja a mondás. Tényleg minden apró segítség fontos lehet, legyen szó 50 vagy 5000 forintról.

3. Az első adomány egy japán hölgytől érkezett.
És azonnal elkezdték a gyűjtést a japánok. Ha ők egyszer beindulnak ott nincs megállás. Állítólag egy másik ország kezdeményezéshez és oda álltak és szemmel jól látható összeggel támogatták.

4. A világon összesen két Elvis park van: Budapesten és Elvis szülőházánál, Tupelóban.
Itt megmutatkozik, hogy milyen kivételes helyzetben is vagyunk és az is, hogy az Elvis klub itthon milyen alázatos munkát végez. Más ország rajongó klubjai mindent megadnának egy Elvis parkért.

5. Az első Elvis szobrot 1980-ban állították fel Memphisben, a híres Beale Streeten.37523492
Vajon nekünk magyaroknak is lesz saját Elvis szobrunk?

Ha úgy gondolod, hogy bármilyen kis összeggel is tudnád támogatni az Elvis Klub törekvését, az alábbi adatokra lesz szükséged az adomány küldésre.

Magyar Elvis Klub
16200106-11597038 Magnet Bank
A közlemény rovatban „adomány szoborra” megjelöléssel.

A tények összegyűjtését köszönjük Spaczér Juditnak és az Elvis Klubnak.