Idén is a Black’n’White-al kezdjük a fesztivál szezont!

Gyorsan rohan az idő, főleg, ha egy fesztiválról van szó. Ahogy lezárul az egyik, már ott is a következő év. Gondolkodni, tervezni, szervezni és kitalálni valami újat, merészebbet, jampisabbat.
Réz Zoltánnak ebben már van némi gyakorlata, hiszen idén már 5. éve rendezi meg az ország legelegánsabb rock and roll hétvégéjét, a Black ’n’ White-ot. Ebből az apropóból a szervezőkkel és az idei hazai zenekarokkal beszélgettünk.

– Milyen volt a 2018-as évetek?

Ismét köszönjük a megkeresést és a lehetőséget.
A 2018-as évet hál’ Istennek sikeresen zártuk minden szinten.
A vendégek visszajelzése alapján, azt mondhatjuk az egyik legjobb „évünk” volt, mind vendég létszám, mind megelégedettség szempontjából.

– Mit terveztek 2019-re?

A 2019-es évre a terveink egy jó része ebben a cikkben megmutatkozik, azaz az idén fellépő hazai zenekarok bemutatkoznak pár sorban, illetve elmondják a gondolataikat a Black ‘n’ White-ról.
Természetesen idén is lesznek külföldi zenekarok a Black ‘n’ White színpadán, és ugyanúgy, mint eddig minden évben lesz egy külső helyszínünk is szombat délután, koncerttel és Amerikai autós felvonulással egybe kötve.

Ed Philips and the Memphis Patrol

– Lesz valami különleges produkció, amivel készültök az idei Black ‘n’ White-ra?

Természetesen készülünk de nem szeretném elárulni előre, hogy mivel. Legyen meglepetés.

– Mit gondoltok a fesztiválról? Őszintén várom a véleményeteket!

Sajnos én még nem jártam a fesztiválon azonban csak pozitív véleményeket, visszajelzéseket hallottam róla. Azt azonban el kell mondanom, hogy az elmúlt években figyelemmel kísértem a rendezvényt és az a véleményem, hogy egy nagyon színvonalas, a közönség igényeit minden tekintetben kielégítő fesztiválról beszélgetünk. Elegáns környezet és igényes zene találkozása egy meseszép történelmi városban, ahol napközben is el tudja magát foglalni az ember ha ellátogat a várba vagy éppen a Szépasszony völgybe egy borkóstolóra. Akik pedig nem szeretnek kirándulni részükre kikapcsolódást nyújtanak a Park Hotel kiváló szolgáltatásai.

– Mondanátok egy rövid mondatot a rajongóknak, hogy mire számíthatnak Egerbe?

A Memphis Patroltól megszokott jó hangulatú, interaktív és energikus koncertre számíthatnak a rajongók! Mindenkit várunk a színpad elé táncolni, csápolni, énekelni, tombolni!!

Ricky And The Drunken Sailors

– Első magyar Rockabilly zenekarként hatalmas teljesítményt értetek el az X-faktorban. Miben más az életetek, hogy híresebbek lettetek?

Azt nem hinném, hogy híresebbek lettünk, inkább csak ismertebbek. Úgy látom, hogy széles körben emlékeznek ránk az emberek, azok is megismertek, akik eddig soha nem voltak koncertünkön. Ennek leginkább vidéken érezzük hatását. Jóval többen jönnek a koncertjeinkre, mint a műsor előtt. Egy lépésnek tökéletes volt a százból, amit meg kell tennünk még a bandával.

– Lesz valami különleges produkció, amivel készültök az idei egri Black’n’White-ra?

A B&W fesztiválra egy vadiúj műsorral készülünk, aminek a főpróbáit a Brazil turnénk után április elejétől kezdünk. A nyugat-európai sztár zenekarok receptjét használva pop és rock világslágereket dolgozunk fel és hangszerelünk meg úgy, hogy az megmaradhasson a legvadabb 50-es évek rockabilly hangulatában. Természetesen Magyar nyelvű örökzöldek sem hiányozhatnak a műsorból.

– Mondanátok egy rövid mondatot a rajongóknak, hogy mire számíthatnak Egerbe?

Az Egri közönségnek egy különleges estével készülünk. A rockabilly zene ilyen irányú megközelítését talán még hazai zenekar soha nem választotta céljának. Ami garantált: A felhőtlen szórakozás, térben és időben való őrült utazás, a zenei korlátok folyamatos feszegetése, dinamika és vadság.

Moonshine Jamboree

– Nem olyan régen alakultatok, mi volt a zenekar alapítás célja? Mi adja a Ti egyediségeteket?

Nem friss a zenekar gondolata, csak a megvalósítás fázisa az, amibe nem olyan rég léptünk be. Pár évvel ezelőtt – talán 3-4 – Ritchie Nelson barátommal elkezdtünk összejárkálni eleinte a Crazy Cat and the Blue Moons beugrásaim miatt zenéket gyakorolni, majd csak úgy, a magunk szórakoztatására kedvenc dalainkat és zenei ötleteinket kezdtük összegyúrni, mutogatni egymásnak és kihozni belőlük valamit.
Mivel nekem is volt zenekarom – kettő is – és Ricsinek is, így közös zenekarban csak elméleti szinten gondolkodtunk, nem léptünk a tettek mezejére. Majd amikor megszűnt a Killer Diller Combo és a Crazy Cat and the Blue Moons is, akkor úgy gondoltuk, hogy itt az ideje zenekarrá formálni ötleteinket.

Mindig is tudtuk, hogy autentikus, az ’50-es évekre hajazó rockabilly zenét szeretnénk előadni, de nagyon kacsingattunk a western swing felé és a country is adta magát. Így nagyjából a ’40-es és az ’50-es évek Amerikájának eme stílusaiból szemezgetünk, azt a korszakot szeretnénk visszaadni a közönségnek mind zenében, mint színpadi megjelenésben.

Mivel a country és western swing stílusok jellemzője a hegedű, valamint a korabeli rockabilly dalokban is fellelhető, így egyértelműnek éreztük, hogy hegedűvel telítjük a hangzásunkat és a segítségével találjuk meg a saját hangunkat.

– Milyen véleménnyel vagytok a fesztiválról?

A fesztivált én már személy szerint fellépőként ismerem, ugyanis 2017-ben már volt szerencsém részt venni a műsorprogramban és szuper jó ötletnek gondolom ezt a fesztivált. A kivitelezés pedig külön dicsérendő. Nagyon jól éreztünk magunkat és a közönségen is ezt láttuk. Impozáns környezetben, a hasonló stílusok mindenféle velejárója megtalálható a zenekaroktól az amerikai autósokon és a pin-up lányokon át az amerikai árusokig és még sorolhatnám napestig.

– Mondanátok egy rövid mondatot a rajongóknak, hogy mire számíthatnak Egerbe?

Stílusos, mégis egyedi produkciót hozunk Egerbe, olyat fognak hallani és látni, amit valószínűleg élőben még így nem.

Matchboys

– Lesz valami különleges produkció, amivel készültök az idei egri Black’n’White-ra?

Általában,a többi fellépőtől eltérően mindig valamilyen külső helyszínen muzsikál a Matchboys zenekar. Ez már önmagában is különleges. A repertoárt igyekszünk rendre frissíteni, mindig vannak ritkábban játszott dalok, amit a közönség szívesen fogad.

– Minden évben meghívnak Titeket ide Egerbe. Részt vettetek az összes Black ‘n’ White-on. Milyennek látjátok az eseményt?

Nagyszerű rendezvény, és hála Istennek (valamint Gabónak, és Zukónak) egyre népszerűbb. Valódi Rock&Roll ünnep. 110% Rock n Roll, Tánc, ’50-es évekbeli hangulat.

Még nincs szállásod? Siess, vészesen fogynak a helyek! Foglalj szállást MOST!