Célegyenesben a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

Több mint 1500 amerikai autó, 400 000 lóerő, padlógázon pörgetett rock and roll bulik, Low Rider Show, Big Foot Autótaposás, Off Road pálya, Élő Bika Rodeó Közép-Európa Bajnokság – ráfordult a célegyenesre és kevesebb, mint 2 hét múlva elstartol a 17. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál. Augusztus második hétvégéjén elözönlik Komáromot és beveszik a Monostori erődöt a tengerentúli autócsodák.

Milyen az, amikor 25 hektárnyi amerikai autós sereggel néz farkasszemet az ember?

Valahogy úgy kell elképzelni, mintha ott találnánk magunkat egy amerikai kisváros kellős közepén, ahol minden lakónak állati jó verdája van, amit büszkén közszemlére is tesz. Akármerre néz az ember, vidám arcokat lát, akik önfeledten élik meg egy hosszú hétvégére az amerikai álmot.

Kik ők?

Totál laza arcok, akik élnek-halnak a V8-as motorokkal megáldott amerikai autókért. Büszkeségüket be is nevezik az autó-szépségversenybe, mindenük az adrenalin, imádják a benzingőz és gumifüst illatát. A bevállalósabbak kicsapatnak az aszfaltpályára és addig égetik a gumit, míg el nem durran. Amiből viszont senki sem maradna ki, az a felvonulás, amely még a külső szemlélő számára és óriási élmény.

Szeretik nézni a táncoló autókat, és élvezettel adóznak az óriási szörnyetegeknek, akik miszlikre tapossák a feláldozott autókat. Szívből drukkolnak a vakmerő ridereknek a bika rodeón, akik látványos küzdelmet vívnak a több mint 100 kilós bikákkal. Ha pedig leszáll az éj, parti-üzemmódba kapcsolják magukat és hajnalig mulatnak, amelyben kiváló rockabilly bandák és Nagy Feró és a Beatrice lesz segítségükre.

Honnan jönnek?

Ausztriából, Németországból, Szlovákiából, Svájcból, Belgiumból, Csehországból, Lengyelországból, Hollandiából és természetesen hazánkból.


Milyen vasakkal érkeznek?

Ford Mustang, Buick, Chevrolet, Dodge, Cadillac, Lincoln, Chrysler, Jeep – a 30-as évektől napjainkig, a veterán különlegességektől a legújabb izomautókig. Nem győz az ember pislogni, annyi szépség tárul elé.

Na és mi az a Drag Show?

Több, mint ezer lóerős, 8000-10000 cm3-es V8 erőforrásoktól duzzadó gyorsulási versenyautók érkeznek az erődbe, hogy megmutassák mire képesek. Igazi fenevadak, amelyek 8 másodperc alatt gyorsítanak 300km/h-ra.
Autóimádó vagy te is? Akkor irány Komárom és vegyülj el az amerikai autós forgatagban!

17. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál – 2018. augusztus 08-12. Komárom, Monostori erőd

Kedvezményes jegyek elővételben kaphatóak: http://totaljegy.hu/event/17-nemzetkozi-amerikai-auto-fesztival/
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/837457719759578/
További info: www.usacar.hu