Így telik a 25. Lakeside Weekend – 2. rész

A második nap az agárdi campingben már igazi jampecos hangulatban telt. A hosszúra nyúlt éjszaka után mindenki nagy örömmel vetette bele magát az újabb rock ’n’ rollal teli napba.

A hétvége kezdő lökését a Flip, Flop and the Flyers adta, akik a vízparti sátornál csaptak a húrok közé. Az egyórás koncert oda vonzotta a jampec társadalmat és ennek eredményeképpen hamar betöltötték a színpad előtti helyet a táncosok. Elképesztőbbnél elképesztőbb figurák hadát láthatta a közönség, akik láthatóan jól szórakoztak a táncosok produkcióján. A táncosok elhivatottságát jelzi, hogy egy kis eső ellenére sem álltak le, sőt egyre jobban táncoltak, így az eső is úgy gondolta inkább arrébb vonul.

A koncert után a Fifty’s Heaven került a központba és alapozta tovább a hangulatot. A jobbnál jobb zenéket a közönség folyamatos tapsolással és ujjongással jelezte. A koncert végén alig akarták elengedni őket, annyira jó hangulatot csináltak.
Közben a nagysátorban már javában folytak az előkészületek az esti koncertsorozatra.

Kihasználva a jó időt sokan megmártóztak a Velencei-tó vizében. Volt, aki visszavonult fújt pár órára és rápihent az esti koncertekre.

Pontban este 8-kor Cactus kiállt a nagyszínpadra és felkonferálta a 25. Lakeside első nagyszínpados fellépőjét a Duckers zenekart. A táncparkett még nem telt meg, de az első szám végére már érezhetően többen lettünk. Nagyon jó és pörgős zenékkel indítottak a Kacsák, így hamar a tetőfokára hágott a hangulat! A feltüzelt közönség egy óra után kapott 15 perc átállási szünetet, mialatt a Duckers helyét átvette a B’15 Truckabilly Trio. („A négytagú trió” – by Cactus)

A B’15 már korábban is bizonyította rátermettségét a Lakeside nagyszínpadára és ez ezúttal sem volt másképp. Hihetetlen zúzás és fergeteges hangulat mellett konferálta fel énekesnőjüket, Európa legszebb női hangját, Nitust, aki megjelenésével és vadító hangjával tovább emelte az est fényét. A közönség itt már érezhetően több volt és a hangulat is egyre magasabb fokon pörgött. A parkett közepén a táncosok csináltak remek hangulatot, akik alig akarták abba hagyni a táncolást. De az átállás miatt újabb 15 perc szünet következett.

Cactus vörös seggű páviánként konferálta fel a Redneck Roadkill zenekart, akik akkora zúzást csináltak, hogy az egész sátor beleremegett.

A közönség itt már nem fogta vissza magát, üvöltött, visított, tapsolt és őrjöngött, ami a csövön kifért.

A srácok hihetetlen energiát adtak és kaptak egyaránt, nem is akarták őket elengedni. Visszatapsolták őket és kiköveteltek még 2 számot. Elképesztő volt. És a nagyja még hátra volt.

Az este legjobban várt zenekara egyenesen Németországból jött. Először jártak Magyarországon és nagyon remélték, hogy jó lesz a hangulat. Nem kellett csalódniuk.

A BoppinB’ hozta formáját. Tökéletesen megkoreografált, professzionálisan előkészített és felépített show műsort láttunk. Megvolt benne minden, ami élvezhetővé varázsolta a koncertet. Táncoltatták, énekeltették a közönséget, akik természetesen partnerek voltak. A kicsivel több, mint egy órás koncertet szinte egy szusszal lenyomták. Nem kímélték sem magukat, sem a hangszereket. Ráálltak a dobra, bőgőre, egymás hátára. Tökéletes összhang jellemezte a csapatot. Le a kalappal előttük!

A pénteki nap rengeteg élménnyel telt, kíváncsian várjuk a szombatot!