ILYEN A VILÁG LEGNAGYOBB ROCKABILLY FESZTIVÁLJA – 21. VIVA LAS VEGAS ROCKABILLY HÉTVÉGE 2. RÉSZ

Az előző cikkben megírtuk, hogy milyen komoly zenekari felhozatalt trombitáltak össze a Viva Las Vegas Rockabilly hétvége szevezői. Most pedig körbejárjuk azokat a különleges eseményeket, amik nem a koncertekről és a zenekarokról szólnak, hanem egy teljesen más szórakozási lehetőséget kínál a fesztivál látogatóinak.

Burlesque Showcase

Ezt a programot pont tegnap mutatták be, csupán pár ezer ember jelenlétében. Egy hatalmas aréna, tele a legvadabb rockabilly-s arcokkal és a színpadon pedig a legcsinosabb lányok, meglepően kevés ruhában és a fejükön hatalmas toll koronával adnak olyan show-t, hogy az ember azt gondolja, a mennyországban van.

A burlesque műfaj Amerikában nagyon hódít és nem csak a férfiak körében. Egyre több nő is szívesen nézi meg az ilyen jellegű előadásokat. Az igazán elhivatott látogatók részt vehetnek Burlesque Bingón, ami szinte minden nap van és lesz Pin-up és Burlesque találkozó, amire azért én is kíváncsi lennék. 😉

Versenyek

Az mindig is tudvalevő volt, hogy a közös versenyeknek vannak a legnagyobb összekovácsoló erejük. (Talán ennek is köze van ahhoz, hogy közel 1 millióan látogatnak ki egy-egy ilyen fesztiválra.) Idén sem maradnak a rajongók versenyek nélkül. Lesz fürdőruha verseny (Női, Férfi, Páros), Pin-up verseny, Táncverseny és természetesen Burlesque verseny.

VIVA LAS VEGAS (@viva.las.vegas.vlv) által megosztott bejegyzés,

Tánctanítás

Hát igen, a személyes kedvenc 🙂 Nincs is jó fesztivál tánctanítás nélkül. Akik éreznek magukban bátorságot, azok megismerkedhetnek jó pár műfaj alapjaival, pédául a Stroll, Bop, Jive és a Texas- Two step.

Minden más, ami kihagyhatatlan

Rengeteg kölönféle programokkal készülnek még a szervezők. Lesz például ‘Medenceparty’, amit nem kell külön leírni, hogy miről szól. 🙂
Lesz divatbemutató, autókiállítás, bowling, tetoválás, árusok és persze a folytonos zenei kínálatról a Dj-k gondoskodnak, a zenekarok után.
Hamár zenekarok! A szervezők gondoltak azokra is, akik szeretnék egy kicsit közelebről megismerni kedvencüket, képet készítnei velük vagy egy újabb autogrammal bővíteni a gyűjteményüket, akkor ezt is megtehessék. Külön eseményként zenekari meet-up-okat szerveznek, ahol találkozhat rajongó és a zenekar.

VIVA LAS VEGAS (@viva.las.vegas.vlv) által megosztott bejegyzés,

VIVA LAS VEGAS (@viva.las.vegas.vlv) által megosztott bejegyzés,

Amint látjátok, bőven van kínálat azoknak, akik veszik a fáradtáságot és ellátogatnak Las Vegasba és részesülnek a világ legnagyobb rockabilly fesztiváljából. Rengeteg pénzt és időt ölnek bele a szervezők, de ha ilyen népszerű lett az lemúlt két évtizedben, akkor nem gondolom, hogy hiába való lett volna.

Ha kíváncsi vagy a fesztiválra és nyomon szeretnéd követni a programokat, akkor látogass el a fesztivál hivatalos instagram oldalára.