És akkor ’92-ben a Cadillac zenekar lement Agárdra… – avagy így kezdődött a Lakeside

A 90-es évek elején nagyon népszerűek és szerethetőek voltak a hazai zenekarok rajongó táborai. Ilyen összejövetelek adtak lehetőséget a legnagyobb fanoknak arra, hogy testközelből láthassák kedvenc együttesüket.

Olyan táborok voltak ezek, melyeket ma már nagyon nehéz lenne elképzelni. Több, a 90-es évek elején beindult zenekarok szerveztek ilyen táborokat, mint például az Edda.

Ilyen megfontolásból az akkori hazai rock and roll zenekar a Cadillac is megcsinálta a saját táborát 1992-ben Gárdonyban, ami akkor ‘Cadillac Vízparti Rock and roll sátor tábor’ nevet viselte.
Ezeken a táborokon a rajongók közvetlen kapcsolatot alakítottak ki a zenekarokkal. Volt “Önök kérték” és volt, hogy a rajongók találtak ki különböző feladatokat a zenészeknek.

Annyira népszerű és közkedvelt lett ez a fajta összejövetel, hogy nem lehetett megszüntetni csak úgy, egyik napról a másikra. Így átalakult az évek során, és nevet is váltott.

Hamarosan elhagyták a Cadillac nevet és csak Vízparti sátor táborként ment tovább. Az évek során elkezdtek külföldi zenekarok is játszani az akkora már fesztivál méretekkel rendelkező agárdi bulin. Mivel a külföldi vendégek nem igazán értették a fesztivál magyar nevét, így számukra a Lakeside Weekend elnevezés lett egyszerűbb.
A későbbiekben azonban nem volt szerencsés, hogy két néven fusson a rendezvény, így úgy döntöttek, hogy marad a Lakeside Weekend. A hazai közönség évek óta csak úgy mondja, hogy megyünk a Lakeside-ra!

Lassan, de biztosan nőtte ki magát az esemény az ország legnagyobb és legrégibb rock and roll fesztiváljává.

Csatlakozz a fesztiválhoz és légy részese egy 25 éves történetnek!
Biztosítsd a helyed még ma! –> http://totaljegy.hu/event/lakeside-weekend-2018/