5 rockabilly témájú film, amit még idén látnod kell!

Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy valaki gondol egyet és forgat egy dokumentumfilmet a rockabillyről. Annyi témában készítettek már hasonló filmeket, miért pont a rockabilly maradjon ki?
Íme 5 olyan film, amit mindenkinek látnia kell!

1. Rockabilly 514 (2008) (7,7/10)

A film a Montrealban élő rockabilly közösség felemelkedését mutatja be, akik szívesen üdvözölték az újonnan érkező tehetségeket, a fiatalos és lázadó magatartást. Az ötvenes évekbeli rockabilly korszak eredeti zenészei, valamint a csillagok új generációja vesz részt ebben a filmben.

2. Rebel Beat: The Story of LA Rockabilly (2007) (8,4/10)

Los Angeles lehet a világ zenei fővárosa, de ez az otthona Amerika leghosszabb underground zenei jeleneteinek is, amely a 50 éven keresztül életben maradt, köszönhetően a zenészeknek, a rajongóknak, akiket nem látsz az MTV-n. Egy rejtett világ, amit sosem fogadott el Hollywood. Mostanáig.

3. It’s a Rockabilly World! (2016 (7,5/10)

A Rockabilly egy olyan szubkultúra, amelynek tagjai az 1950-es években élnének. A zenétől a tetoválásig, pin-up lányokig, hot rod autókig és vintage divatig. Ez az életmód kreatív embereket teremt egy olyan helyre, ahol jól érzik magukat. A rockabillyk nem illeszkednek ahhoz a formához, amit az amerikai kultúra “normálisnak” gondol. Ez a kultúra láthatóvá teszi a láthatatlan embereket. Egyszerű a dolog.

Most jön 2 olyan film, ami egy különleges történeten keresztül mutatja be a rockabilly életérzést!

4. Rockabilly Requiem (2016) (6,6/10)

Nyugat-Németország, 1982: Hubertus és Sebastian a jövőjükért harcolnak apjukkal szemben. A feltétel nélküli szeretet végül Debbie Punk hercegnőhöz és az Alternatív Rockabilly Zene nyers erejéhez küldi őket. Szabadságot találnak a műfajban ebben a kis semmi városban. Minden más, ami körülöttük van behatárolja őket és nyomást gyakorol rájuk. De úgy döntenek, hogy futnak és élik az igazságukat. Nagyszerű színészek, érzelmes és intenzív.

5. Rockabilly Baby (1957) (7,0/10)

A titokzatos Mrs. Eleanor Carter Springfieldbe költözik két tinédzser gyermekével, Jimmyvel és Cathyvel. Eleanor barátságot köt a város szociális vezetőjével, Wellington asszonnyal, aki támogatja a város ifjúsági központjának ötletét, és munkáját Tom Griffith, a középiskolai vezető segíti. A város éves piknikén, amelyre Eleanor egy zenekart kér fel (Les Brown és a Reknown zenekara), a város élete felbolydul, végül Eunice felfedi, amit Eleanor múltjáról tanult.

Az értékelések és a leírások az imdb.com oldalról származnak.